ga terug naar projectenoverzicht

Dakopbouw Leiden

Maredijk

Aan de Maredijk in Leiden hebben wij een optopping ontworpen waarbij we de kapverdieping hebben vervangen door een mansardedak. De dakopbouw kenmerkt zich door een loftachtige ruimtelijke opzet. De achtergevel van de dakopbouw is voorzien van een balkon met pergola constructie. Aan de achterzijde is het mansardedak volledig doorgezet tot de originele achtergevel. Op de plek van het dakterras is de kap echter opengewerkt. Houten lamellen volgen de contour van de kap en zorgen voor voldoende zonwering tijdens zomerse dagen. De dichte zijwanden zorgen voor een beschut terras. De kopgevels van de nieuwe dakopbouw zijn volledig voorzien van glas. Achter de authentieke dakrand is ruimte gelaten voor het plaatsen van plantenbakken.

Project: 11032
Jaar: 2011
Locatie: Maredijk - Leiden
Omschrijving: Dakopbouw Leiden
1-dakopbouw-den-haag-17427-1200x600
Optopping in Bezuidenhout

Deze optopping in Bezuidenhout is een mooi voorbeeld van hoe een extra woonlaag toegevoegd kan worden aan een straat. De dakopbouw is al de vierde opbouw in het rijtje en identiek aan de dakopbouw van de buurpanden. Door de dakopbouwen zorgvuldig te detailleren en goed op elkaar aan te laten sluiten ontstaat er een nieuwe eenheid.

ga naar project
1-duurzaam-18202-kuipersstraat-166-168-amsterdam-1200x600
Extra verdieping sluit volledig aan op Amsterdamse architectuur

De bouwhoogte van het pand aan de Kuiperstraat in Amsterdam is verhoogd door de bestaande kapverdieping te verbouwen naar een volledige bouwlaag. Op de nieuwe bouwlaag met rechte metselwerk gevel is een nieuwe kapverdieping toegevoegd.

ga naar project
e8ae405d9316704fcbafa30b3cec1e9bdc4f252f
Integrale hoekoplossing

Op deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze optopping gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde. De bestaande architectuur wordt gekenmerkt door een verhoging in de dakrand aan de zijde van de Vlierboomstraat en een strak ritme van gelijke ramen. In het ontwerp is de verhoging van de dakrand herhaald. Het terras krijgt een afscheiding van metselwerk. Hierdoor vormt het geheel een integrale oplossing met de bestaande bebouwing.

ga naar project
72c65a30a494bf8930d1506698ca1654f56f695b
Tweelaagse dakopbouwen

De gemeentelijke structuurvisie, o.a. opgesteld door de heer Marnix Norder (wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie), maakt het mogelijk om in diverse wijken langs doorgaande wegen tot vijf lagen hoog te bouwen. In samenwerking met een vastgoedontwikkelaar hebben wij deze mogelijkheid uitgewerkt voor een bouwblok aan de Zuiderparklaan in de wijk Rustenburg Oostbroek in stadsdeel Escamp.

ga naar project
70-1200x600
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers

In het Bezuidenhout aan de Carel Reinierszkade hebben wij een dakopbouw ontworpen waarin de traditionele jaren 30 stijl is gecombineerd met een moderne stijl. Op de hoek is de dakopbouw doorgemetseld en zijn de stalen kozijnen conform de originele stalen kozijnen. Aan de achterzijde is extra ruimte gecreëerd middels een uitkraging. Deze uitkraging bestaat uit een gestuct kader met daarin een grote glazen vliesgevel. 

ga naar project
3-transformatie-architect-den-haag-1200x600-1
Transformatie van bank naar appartementen

In Voorschoten werkten onze architecten aan de transformatie van het bankgebouw aan de Schoolstraat. Het pand is getransformeerd naar 6 appartementen met onderliggende winkelruimte. Het voormalig bankgebouw is voorzien van een dakopbouw.

ga naar project
5-dakopbouw-leiden-1200x600-1
Extra woonverdieping

Wij hebben een extra woonlaag ontworpen voor dit pand in Leiden. In het ontwerp hebben wij getracht de onderliggende architectuur door te zetten in de optoppingen en deze in een nieuw jasje te steken. Aan de achtergevel is de betonstructuur als een vrijhangend frame rond het dakterras voortgezet.

 

ga naar project
4dac54e94e38c73c975b3f0a43c6eea92a49bdae
Slaapkamers in de opbouw

De gemeente Den Haag geeft op verschillende locaties aan welk type dakopbouw er geplaatst dient te worden. Voor de locatie aan de Rietzangerlaan te Den Haag dient er een schuine kap geplaatst te worden. De optopping biedt ruimte aan twee extra slaapkamer een badkamer, werkkamer en een balkon aan de achterzijde van de woning.

ga naar project
dakopbouw-speijkstraat-1200x600-1
Dubbele opbouw in de Van Speijkstraat

In het Zeeheldenkwartier wordt een bestaande uitsparing in de gevelwand dichtgezet met een eigentijds vormgegeven dubbele opbouw. Het ontwerp biedt ruimte voor drie studio’s.

ga naar project
9-dakopbouwen-collectief-particulier-opdrachtgeverschap-voorgevel-exterieu-compressed
Vier dakopbouwen IJburg

Op de Jan Vrijmanstraat in Amsterdam bouwden wij vier dakopbouwen naast elkaar. Het initiatief werd door één van de buren genomen, waarna de drie anderen mee deden. Dit project werd zodoende een collectief particulier opdrachtgeverschap. Wij hebben diverse ontwerpstudies gemaakt waarbij we onderzochten of we enerzijds in het bestaande groen geschilderde multiplex moesten bouwen of anderzijds juist het metselwerk moesten doorzetten in de nieuwe bouwlaag. Wij vonden het rustiger voor het gehele bouwblok om het metselwerk slechts toe te passen op de onderste drie bouwlagen en de extra verdieping neutraler te ontwerpen. 

Lees hier meer over Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.


ga naar project
zinc-dakopbouw-kantoor-1200x600-buiten
Veel daglicht en extra ruimte voor kantoorpand in Scheveningen

Op loopafstand van het Scheveningse strand naar je werk gaan, wie wilt dat nou niet? Daarom werd het voor onze opdrachtgever eind 2017 tijd om serieus te gaan nadenken over het uitbreiden van zijn kantoor. Dit werd het startpunt van een uitgebreid proces van overleg over wensen en mogelijkheden tot het vergroten van dit honderd jaar oude pand. Een goede drie jaar later kan het resultaat in gebruik genomen worden.

ga naar project
dakopbouw-exterieur-gevelaanzicht
Optopping Newtonstraat

Deze optopping is opgeleverd in mei 2013 en staat aan de Newtonstraat in het Valkenboskwartier in stadsdeel Segbroek. De opbouw herhaalt de klassieke detaillering van de oorspronkelijke woning. Dit is door de aannemer (Kolthoff loodgieters en aannemersbedrijf) bijzonder nauwkeurig en netjes gedaan. Een uitstekend voorbeeld van het herhalen van het bestaande. Heb jij ook interesse in een dakopbouw? Tijdens ons inloopspreekuur kunnen onze architecten met jou meedenken over de opties.

ga naar project
13127-bv-pre-web-29-09-27-1200x600-gr3-a1480081351
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de optopping bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de optopping zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
1041-bv-pre-web-2016-10-20-1-gb-groot11480584150
Optopping Beekbergenstraat

De hoekwoning aan de Beekbergenstraat in de wijk Rustenburg Oostbroek is vergroot met een dakopbouw. De woningvergroting wordt gebruikt als woon- en eetkamer met open keuken. Deze optopping heeft twee terrassen. Aan de straatzijde is het terras vormgegeven als een loggia. In de loggia kan van de ochtendzon genoten worden. Het terras aan de tuinzijde is voorzien van een houten hekwerk en is beëindigd met plantenbakken. De begroeiing in deze plantenbakken zorgt voor de nodige beschutting.

ga naar project
moderne-dakopbouw-architect-1200x600-1
Portiekwoning met optopping en groot dakterras

Kunnen wij een groot dakterras maken of een combinatie van een dakopbouw en een dakterras? Dat was de vraag van de opdrachtgever van deze portiek bovenwoning aan de Fahrenheitstraat in Den Haag. Het bestemmingsplan bood beperkte ruimte voor een optopping. De dakopbouw moest terugliggend ten opzichte van de straatgevels worden ontworpen. Het resultaat is een mooi voorbeeld van een dakopbouw met veel glas en een groot dakterras.

.


ga naar project
1-duurzaam-17267-rijn-en-schiekade-83-1200x600
Dakuitbouw en totaalrenovatie in Leiden

In Leiden, net buiten de singel aan de Rijn- en Schiekade, stond deze woning er volledig verwaarloost bij. De oorspronkelijke woning uit 1880 was meerdere malen uitgebouwd met als eindresultaat een rommelig geheel. Samen met de opdrachtgever zagen wij kansen. De woning had een prachtige voorgevel en aan de achterzijde was er voldoende mogelijk om de woning te vergroten tot een hoogwaardige stadswoning. Na de totaalrenovatie is de oorspronkelijke woning vergroot naar ruim 200 vierkante meter en voorzien van een energielabel A.

ga naar project
moderne-dakopbouw-gevelaanzicht-voorzijde
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
1-22031-scheldestraat-10-en-pletterijstraat-148-1200x600
Moderne inbreiding voegt woning toe aan Rivierenbuurt

In het centrum van Den Haag is er altijd vraag naar meer woningen. Door optimaal gebruik te maken van de vrije ruimte in de bestaande bebouwing wordt met deze inbreiding een extra woning toegevoegd.

Het bestemmingsplan bood op deze locatie aan de Scheldestraat de mogelijkheid voor het toevoegen van extra bouwlagen op de bestaande bebouwing. De eigenaar van het pand heeft niet alleen de begane grond, maar ook de bovenverdiepingen van het hoekpand in eigendom. Daarom was het mogelijk om de plattegrond indeling van de woningen te veranderen. Hierdoor ontstond het plan om het gat tussen de twee straatwanden op te vullen om een extra woning te realiseren. Daarbij wordt er ook nog wat extra vierkante meters toegevoegd aan de hoekwoning op de tweede etage.

ga naar project
14012-bv-tek-rvt-pre-web-2016-10-21-1200x600-gr1-b1480587184
Geïntergreerde moderne optopping

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een optopping met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw, zodat nieuw en oud worden verweven. Het moderne gedeelte bestaat uit een leefruimte die toegang tot de daktuin biedt. Door een open karakter, met rondom glas, wordt optimaal gebruik gemaakt van het panorama op de hoek. De strakke en rustige uitstraling van het gefelste zink past goed bij het doorgemetselde traditionele deel van de optopping. Deze is een stuk geslotener en huist een extra slaapkamer en badkamer.

ga naar project
4-aanbouw-leiden-1200x600-1
Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden

De bestaande jaren 30 woning was te klein voor de nieuwe eigenaar. Met name het vergroten van de eerste verdieping was een lastige opgave. Hier moest een dakuitbouw komen alleen was een standaard oplossing niet mogelijk, omdat het een hoekwoning betreft. Tijdens ons inloopspreekuur hebben wij de eerste schetsen gemaakt met de opdrachtgever. Vervolgens zijn de plannen uitgewerkt en uitvoerig besproken met de welstand van de gemeente Leiden. Na akkoord van de gemeente zijn de plannen uitgewerkt voor de aanbesteding bij meerdere aannemers.

Door het toevoegen van de dakuitbouw was het mogelijk om op de eerste verdieping drie volwaardige slaapkamers te realiseren. Tevens zorgde de dakuitbouw voor een ruimere badkamer. De dakuitbouw is in samenhang met de nieuwe aanbouw ontwerpen. Beide toevoegingen zijn in dezelfde jaren 30 stijl als de bestaande woning uitgewerkt.

ga naar project
b90038843e875a485860ab28e1b3cda2fbb0c8f4
Dakopbouw in één dag

Aan de Wassenaarsestraat in Scheveningen hebben wij een dakopbouw met daktuin gerealiseerd. Door gebruik te maken van prefab onderdelen kon de opbouw in een dag geplaatst worden. 

Een tuinkamer op het dak is in een stedelijk gebied de ideale buitenruimte om te genieten van het uitzicht en lekker weer. Een pergola is een simpele maar effectieve oplossing om voor de nodige beschutting te zorgen. 

ga naar project
504da673e11059f0e5b9c4bafd88acfa486d7b3b
Zes dakopbouwen Hattemlaan

Het gehele blok aan de Hattemlaan is door ons gerenoveerd. De woningen op de begane grond en de eerste verdieping zijn volledig vernieuwd en de bovenwoningen zijn voorzien van een dakopbouw. Tevens is de gehele achtergevel voorzien van nieuwe balkons. De optopping van de tussenwoningen bestaat uit een kap met dakkapellen en een setback gevel met dakterrassen. In deze optopping zijn slaapvertrekken gesitueerd. Op de hoeken zijn de optoppingen doorgemetseld. Het woonprogramma op de hoeken is omgekeerd ten opzichte van de tussenwoningen. De slaapvertrekken zijn op de tweede verdieping geplaatst en de woonruimte op de derde verdieping.

ga naar project
35-1-duurzaam-22366-1200x600
Van garage naar moderne woning

Een verouderde garage wordt getransformeerd naar een moderne woning met een unieke inpandige buitenruimte. 

ga naar project
14010-bv-pre-web-2016-10-13-1200x600-gr3-b-duurzaam
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
dakopbouw-dakterras-architect-1200x600-1
Nieuwe dakopbouw met zonnig dakterras

Midden in de stad je woning vergroten én een zonnig dakterras toevoegen. Aan de Valkenboskade hebben wij geholpen deze wens te verwezenlijken. In de stad wonen betekent vaak dat er minder ruimte beschikbaar is, waardoor een tuin niet altijd een optie is. Een dakopbouw met dakterras is hier een waardevolle toevoeging.

Samen met onze opdrachtgevers hebben wij hun wensen doorgenomen. Aan de hand van voorbeeldprojecten lieten zij zien wat ze juist wel en niet mooi vinden. Door deze beeldende manier van communiceren kregen wij een goed beeld van hun wensen en verliep het ontwerpproces soepel.

De woning wordt uitgebreid met een werkkamer, badkamer en een royale slaapkamer die over een inloopkast beschikt. Vanuit de optopping is een groot zonnig dakterras te bereiken dat op het zuidwesten georiënteerd is. Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van de dakopbouw is het behouden van de karakteristieke voorgevel. Door te kiezen voor het gebruik van dezelfde rode bakstenen ontstaat hier één geheel. De lichte banden in het metselwerk zijn toegevoegd om de horizontaliteit te behouden en aan te sluiten op de buurpanden. De optopping wordt voorzien van nieuwe kozijnen die aansluiten op de bestaande gevel. Ook hier zijn decoratieve elementen toegevoegd, waardoor het herhalende patroon door de verschillende bouwlagen versterkt wordt. Een harmonieus geheel is het resultaat!

ga naar project
11011-bv-pre-web-website-1200x600-gr11480424164
Twee dakaanbouwen

Aan de Soestdijksekade in Den Haag hebben twee particuliere opdrachtgevers ons tegelijkertijd opdrachtgegeven voor het uitbreiden van de bestaande zolderverdieping. Ons ontwerp voor de dakaanbouw sluit aan op de bestaande jaren dertig architectuur. De traditionele detaillering is verwerkt in de nieuwe dakaanbouw. Met deze optopping ontstaat een volwaardige nieuwe woonverdieping inclusief dakterras. De bestaande driekamerwoning is uitgebreid tot een ruime en lichte vijfkamerwoning. Voor dit project hebben wij de gemeentelijke omgevingsvergunning en de aanbesteding verzorgd.

ga naar project
driedubbele-dakopbouw-den-haag-1200x600-05
Met toevoegen van nieuwe bouwlaag oorspronkelijke allure hersteld

In het Haagse Valkenboskwartier wordt dit bouwblok afgemaakt met een nieuwe bouwlaag. Vlak na de oorlog werd het complete bouwblok verbouwd, waarbij de oorspronkelijke metselwerkpilasters afgeknot werden om het blok te voorzien van een eenvoudige, doorlopende dakrand. Na een intensief traject van ontwerpen en veel overleg met de Haagse welstandcommissie zal de oorspronkelijke dakrand met metselwerkpilasters in ere hersteld worden. De hoek van de straat wordt daardoor weer architectonisch aangezet.

ga naar project
a987eb80a413942cf5bc0a7053c2673017facd6d
Tuinkamer met dakterras

Dit dakterras wordt bereikt vanaf een kleine tuinkamer, die in de bestaande architectuur van het pand is opgenomen middels twee doorgemetselde gevels aan de straatzijde van de dakopbouw. Door de bestaande achtergevel een klein stukje op te metselen is het dakterras in de architectuur van het bestaande pand geïntegreerd. De schoorsteen heeft een klein accent gekregen door een kleine opening tussen achtergevel en schoorsteen te laten ontstaan. Het dakterras wordt bereikt vanuit de tuinkamer en beslaat het grootste gedeelte van het platte dak.

ga naar project
11116-bv-pre-web-website-1200x600-gr11480434010
Entree dakterras Den Haag

Een dakterras kan niet alleen een fijne buitenruimte voor de woning zijn, maar kan tevens een interessante gelegenheid zijn om de zolderverdieping te vergroten d.m.v. een dakaanbouw. Dit voorstel voor een entree tot het dakterras bestaat uit een aluminium schuifpui met een wit houten zonwering. Er ontstaat op deze wijze een compleet nieuw daklandschap. De optopping is ontworpen in samenhang met het pand van de buren. Hierdoor ontstaat een eenheid tussen de rij bovenwoningen. Tevens kunnen de kosten gedeeld worden: er ontstaat schaalvoordeel.

ga naar project
129da5c8548bfd9aa8fe76a4ce6ab60839d5c4c4
Witte dakopbouw in Loosduinen

Voor een jaren 80 woning aan de Folke Bernadottestraat in Den Haag hebben wij een moderne optopping ontworpen. De witte gevelbekleding van de dakopbouw sluit goed aan op de bestaande witte rabatdelen boven de bestaande kozijnen. De dakopbouw heeft aan de voorzijde een rechte gevel en aan de achtergevel een schuine kap. De nieuwe trap komt boven de bestaande trap en aan de voorzijde is een grote ouderslaapkamer ontworpen. De lichte houtskeletbouw constructie zorgt ervoor dat de dakopbouw eenvoudig kan worden geplaatst op het bestaande betonnen dak. Voor het trapgat moet een raveling worden gemaakt in het betonnen dak. Boven de nieuwe trap is een daklicht gemaakt ten behoeve van extra daglicht in de overloop.

ga naar project
new-dakopbouw-harmonicapui-den-haag-2-1200x600-1-
Harmonicapui in dakopbouw

Al meerdere woningen in de Haagse Van Reesstraat hebben een dakopbouw door ons laten ontwerpen, maar deze is net even anders. Deze dakopbouw bevindt zich op de hoek van een blok waar dakopbouwen met schuine kappen worden gebouwd. Bij dit ontwerp beschouwen we deze dakopbouw als zogenaamde boekensteun. In dit model moeten de schuine kappen van de buren als boeken gezien worden en de hier getoonde doorgemetselde optopping als boekensteun.

ga naar project
1-duurzaam-dakopbouw-dakterras-lamellen-hoofd-1200x600
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De optopping staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
moderne-dakopbouw-dakterras-amsterdam-1200x600-1
Dakopbouw in Amsterdam verbindt binnen met buiten

Midden in Amsterdam biedt deze dakopbouw met twee dakterrassen een oase van rust. Grote ramen kenmerken deze moderne optopping in Amsterdam en brengen extra daglicht in de woning. Onze opdrachtgever zocht naar een manier om de woning uit te breiden en binnen met buiten te verbinden. Met aan zowel de voorzijde als achterzijde een dakterras maakt deze dakopbouw dat mogelijk. De keuken en woonkamer zijn in de nieuwe verdieping gevestigd zodat optimaal genoten kan worden van de nieuwe buitenruimtes. 

ga naar project
d10f6dc0533ed921350596deb4c7ac1a7a71480c
Optopping Copernicuslaan

De krachtige en open portiek is kenmerkend voor de woning waar deze dakopbouw op is geplaatst. De vormgeving en materialisatie van de optopping is een reactie op deze portiek. Er is een functionele tweedeling gemaakt tussen het woon- en slaapgedeelte. Dit is terug te zien in de gevel aan het open en gesloten gedeelte. Ten opzichte van de voor- en achtergevel is de opbouw iets teruggelegd. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om zowel aan de voor- als aan de achterzijde van de dakopbouw een dakterras te creëren. Ter plaatse van de dakterrassen worden grote glazen puien geplaatst die volledig geopend kunnen worden met als resultaat een soort tuinkamer op het dak. Het gekozen materiaal van zink en aluminium roosters, staat in contrast met de bestaande baksteenarchitectuur.

ga naar project
4-shortstay-hotel-transformatie-den-haag-1200x600
Van oud kantoor naar een eigentijds short stay hotel

Een nieuw hip Short Stay hotel in het centrum van de stad. Dit oude kantoorpand op de hoek van de Scheepmakkersstraat met de Weteringkade wordt omgetoverd tot een hotel met daarin 29 hotelkamers. Om dit voor elkaar te krijgen komen er twee extra lagen op de huidige bebouwing en wordt de kelder vergroot.

ga naar project
dakopbouw-leiden-architect-1200x600-1
Optopping in Leiden

Op deze woning aan de Da Costastraat in Leiden mocht een dakopbouw gemaakt worden waarbij de dakopbouw iets terug moest liggen ten opzichte van de voorgevel. In het bestemmingsplan was ruimte voor extra bouwhoogte aan de achterzijde. Met deze informatie en de wensen van de opdrachtgever hebben wij een moderne optopping ontworpen met een entresol. Dit leverde een verrassende en speelse ruimte op. Midden in het dakvlak van de opbouw zit een sprong. Hierdoor komt er extra daglicht binnen en is er ruimte voor een entresol verdieping.

ga naar project
dakopbouw-schuine-dak-1200x600-a
Analyse van mogelijkheden overtuigt Gemeente

Voor deze dakopbouw stonden geen regels benoemd in het bestemmingsplan. Dat wil zeggen dat de Gemeente de afweging moet maken of ze de afwijking van het bestemmingsplan toestaan of niet. 

Hiervoor hebben we geadviseerd eerst een concept-vergunningsaanvraag in te dienen, een zogeheten beginseluitspraak. Door o.a. de Welstand te overtuigen met uitgebreide studie naar het bouwblok en een ontwerp die de horizontaliteit van het bouwblok benadrukt en zelfs versterkt kon de Gemeente akkoord gaan met de afwijking van het bestemmingsplan. Zo is er soms toch meer mogelijk dan in eerste instantie het geval lijkt.

 


ga naar project
doorgemetselde-gevel-dakopbouw
Dakopbouw Mient

De optopping op de Mient in Den Haag is uitgevoerd met een doorgemetselde gevel. De woonkamer is naar de dakopbouw verhuisd en de slaapkamers zijn op de tweede verdieping geplaatst. Voordeel hiervan is dat de slaapkamers in de zomer koel blijven en de woonkamer direct aan het dakterras ligt. Tevens is deze indeling wat kosten betreft interessant. We hebben ervoor gekozen om de houten balken van bouwmuur tot bouwmuur te laten overspannen. Hierdoor is de dakopbouw geheel flexibel in te delen. In dit geval hebben de bewoners ervoor gekozen om de dakopbouw een grote ruimte te laten.


ga naar project
1-22182-toekomst-1200x600
Traditionele dakopbouw met oog op de toekomst

Op dit hoekpand in Den Haag, waar de Vlasakkersstraat een bocht maakt, hebben wij een dakopbouw met klassieke uitstraling ontworpen. De ingetogen dakrand, afgeleid van de portieken, en de terugliggende positie van de dakopbouw zorgen voor een harmonieus evenwicht met de bestaande architectuur. Het is alsof de dakopbouw er altijd al heeft gehoord.

ga naar project
1-19402-acaciastraat-81-den-haag-1200x600
Loft met buitenruimte

Aan de Acaciastraat in Den Haag is deze woning voorzien van een eigentijdse dakopbouw met een mix van karakteristiek zinkwerk, een groot beeldbepalend uitstekend raam en smalle verzonken kiepramen. Aan de achterzijde is een ruim dakterras ontworpen dat naadloos overgaat naar de binnenruimte. AMMA Studio is de ontwerper van het project en wij hebben de vergunning, aanbesteding en bouwbegeleiding verzorgd.

ga naar project
karakteristiek-torentje-dakopbouw-1200x600
Dakopbouw met karakteristiek torentje

Alle hoekpanden aan dit plein in Den Haag kenmerken zich door de verschillende torentjes. Wij hebben een dakopbouw ontworpen waarbij het karakteristieke torentje doorgezet is in de opbouw. De gevel ligt iets terug ten opzichte van de bestaande voorgevel, maar wordt ter plaatse van de portiek doorgemetseld.

ga naar project
dakopbouw-exterieur-voorgevel
Blaricumseplein

De portiek bovenwoningen aan het Blaricumseplein in de wijk Rustenburg zijn vergroot met dakopbouwen. Het uitgangspunt van deze dakopbouw is om de eigenschappen en karakteristieken van het plein zoveel mogelijk in tact te houden. Daarom zijn dezelfde materialen toegepast bij de dakopbouw. Zo wordt het metselwerk doorgetrokken en de beeldbepalende witte dakrand komt terug in de optopping.

ga naar project
1d796d1c1558ec317a8c728c09282b2dfc3b97f5
Amsterdams monument opgebouwd

Dit woningblok ligt aan de Andries Snoekstraat in stadsdeel Slotervaart in Amsterdam. Hoewel het woningblok wordt gekenmerkt door een vrij sobere architectuur uit eind jaren 50 staat dit blok toch geregistreerd als monument. De architectuur van de woningen wordt namelijk gekenmerkt door een zogenaamde zaagtand voorgevel. Dat de voorgevel is gedraaid in een hoek van 45 graden t.o.v. de straat is bijzonder en geeft de woningen met recht een monumentale status.

ga naar project
1-duurzaam-20516-prins-hendrikplein-2-82-leidschendam-1200x600
Duurzame optopping galerijflats

Met het optoppen van deze drie galerijflats aan het Prins Hendrikplein in Leidschendam creëren wij 20 nieuwe woningen. De extra bouwlaag zorgt voor een vernieuwde frisse uitstraling van de bestaande gebouwen.

ga naar project
16176-uo-pre-2018-09-18-website-3-1200x600
Herontwikkeling van kantoor naar short-stay hotel

Acht hotelappartementen maakten wij in dit oude kantoorgebouw aan de Haagse Bezuidenhoutseweg. Om dit gerealiseerd te krijgen is het pand tijdens de transformatie voorzien van een grote aanbouw op de begane grond, een dakopbouw, een lift en een nieuw balkon.

De appartementen zijn zo gepositioneerd dat ze geschakeld of niet geschakeld verhuurd kunnen worden. Dit wordt gedaan door middel van zogenoemde ‘connecting doors’: deuren die een flexibele, maar geluiddichte verbinding tussen twee appartementen vormen. De ‘connecting doors’ zijn dubbel uitgevoerd om de geluiddichtheid te garanderen en zijn zoveel mogelijk in de woonruimtes gepositioneerd.


ga naar project
2f6a5d4c71f7a033e5d2ad1a1f9f443781dc3e36
Zinken dakopbouw

In Den Haag hebben wij een dakopbouw gemaakt op een oud jaren 30 pand. De dakopbouw ligt terug van de voorgevel, zodat wij een balkon op de voorgevel konden maken vanwege het mooie uitzicht. Omdat het een terugliggende dakopbouw is hebben we ervoor gekozen een ander materiaal te gebruiken dan de bakstenen waar het hele pand van gemaakt is. We hebben gekozen voor grijs zink, dat weer terugkomt in het hekwerk, in de luiken en in de kozijnen die we gebruikt hebben.

ga naar project
12091-bv-tek-web-website-1200x600-gr1new1484225361
Optopping Dautzenbergstraat

Het bouwblok aan de Dautzenbergstraat in Den Haag is voorzien van een optopping waarin zich vier woningen bevinden. De woningen worden ontsloten via de centrale portiek. Ons architectenbureau is gespecialiseerd in de complexe regelgeving, die met dergelijke verbouwingen gepaard gaat. 

Op de plattegrondtekening van de dakopbouw is te zien dat er twee grote en twee kleine woningen gerealiseerd zijn in de dakopbouw.

ga naar project
dakopbouw-tweeondereen-1200x600
Extra ruimte voor Schipperswoningen in Scheveningen

Nu eindelijk de extra ruimte! Deze woningen in Scheveningen werden te klein voor de wensen van de bewoners. De locatie dichtbij het strand en de buurt wilden ze niet verlaten voor een grotere woning. Wij hebben een ontwerp gemaakt om hun eigen karakteristieke Schipperswoningen van extra leefruimte te voorzien om hun woonwensen te vervullen.

ga naar project
f95bf48ec1b66b5a487b354114cbb6cdb8b2fecd
Renovatie bouwblok

Op de Pletterijkade in Den Haag hebben wij in totaal 25 woningen verbouwd en voorzien dakopbouwen. De vijf dakopbouwen hebben een schuine kap en geven voldoende ruimte voor de woonfunctie door gebruik te maken van dakkapellen. De drie rechter panden hebben in de bestaande situatie een kleine kap aan de voorzijde. De twee linker panden krijgen eenzelfde kap aan de voorzijde zodat het geheel straks een eenheid vormt. Deze kap wordt vervolgens tot de achtergevel uitgebouwd.

ga naar project
meer-ruimte-door-dakopbouw-1200x600-2
Ruimte creëren door optopping

Met een uitbreidend gezin ontstond de wens voor meer ruimte: een dakopbouw als oplossing. Tijdens het ontwerpproces zijn de architectuur en details vanhet bestaande pand goed bestudeerd. Hierdoor kon er een ontwerp gemaakt worden waar de duidelijk nieuwe toevoeging aan het geheel toch ook goed aansluit bij de architectuur van het bouwblok.

ga naar project
13042-bv-pre-web-2016-10-17-1-gr111484824909
Buitenzwembad op het dak

In het Benoordenhout aan de Breitnerlaan hebben wij een dakuitbouw gerealiseerd met dakterras en buitenzwembad. De originele zolderverdieping is toegankelijk gemaakt met een vaste trap en uitgebouwd met een dakuitbouw. Het dakterras is voorzien van een veranda met zonnescherm. Rondom het terras is een privacyscherm ontworpen bestaande uit een aluminium frame met daarin melkglas opgenomen. Door het witte scherm, de beige tegels en het blauwe zwembad heeft het terras een mediterraanse uitstraling. Echter wel met de Haagse skyline op de achtergrond.

ga naar project
dakopbouwen-exterieur-voorgevel
Vlierboomstraat

Deze twee optoppingen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De optoppingen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
9-transformatie-kantoor-naar-short-stay-appartementen-1200x600
Van kantoor naar stijlvolle short-stay appartementen

Dit voormalige kantoorpand aan de Mauritskade in Den Haag is met een slim ontwerp omgebouwd tot een short-stay appartementencomplex. De uitdaging lag hierbij in het creëren van appartementen met genoeg licht en ruimte. Door creatief en efficiënt om te gaan met de ruimte hebben we per verdieping drie appartementen kunnen realiseren. Daarbij is er een dakopbouw ontworpen om het oppervlak te vergroten. Door de appartementen te laten verspringen komt in ieder appartement de optimale hoeveelheid licht binnen. Het resultaat is een aangename leefomgeving.

ga naar project
Ruim en luxe wonen in een loft!

Grote hoge loftachtige ruimtes achter een karakteristieke voorgevel kenmerken de transformatie van dit monumentale pakhuis in het centrum van Den Haag.

Het gesloten monumentale karakter van de voorgevel is extra benadrukt door achter de voorgevel een 12 meter hoog atrium met groot daklicht te maken. Stel je voor, je komt binnen door een zware monumentale deur in een voorgevel met nauwelijks ramen en ineens sta je in een 12 meter hoog en licht atrium! Vanuit deze ruimte ga je verder met de lift naar je loft. Vanuit de lift kom je in je loft en heb je een mooi uitzicht over het groene en rustige binnenterrein. Rust midden in de stad!

ga naar project
67-dakopbouw-nieuw-apartement-1200x600-a
Moderne glazen dakopbouw, met prachtig uitzicht

In het Haagse Duinoord hebben wij deze moderne dakopbouw ontworpen. De optopping bevind zich op een kruising aan de Groot Hertoginnelaan, hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de stad. Door het vele glas, met de openen vouwdeuren die toegepast zijn, kan je vanuit alle hoeken van dit uitzicht genieten.

ga naar project
12095-bv-web-website-1200x600-gr11484300433
Bouwen met de buren

Er is gestart met de bouw van deze drie opbouwen aan het Beukplein in de Bomenbuurt in stadsdeel Segbroek. De opbouwen krijgen deels een doorgemetselde gevel en deels een setback met Frans balkon. Aan de achterzijde komen ruime terrassen. Bijzonder aan deze optopping is dat de initiatiefnemer met de tekeningen in de hand zijn buren links en rechts heeft weten te motiveren mee te doen. Dit scheelt uiteindelijk aanzienlijk in de bouwkosten. Zo zijn er minder opstartkosten en hoeft er minder gevel te worden gemaakt. Ook onze kosten kunnen omlaag. Vraag hiervoor naar de burenkorting! De opbouwen worden gebouwd door BHG onderhoud. Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

ga naar project
90-driedubbele-dakopbouw-den-haag-1200x600-01
Bouwen met de toekomst in gedachten

De optopping is onderdeel van een kenmerkend bouwblok op de Laan van Nieuw Oost-Indië als wel op de Juliana van Stolberglaan. Het bouwdeel aan de Laan van Nieuw Oost-Indië is een lager, meer ondergeschikt deel dan het bouwdeel aan de Juliana van Stolberglaan. Ook met de opbouw erop is het nog de bedoeling dat dit blok aandoet als een meer ondergeschikt bouwdeel dan het trappenhuis en het pand om de hoek. Daarom is de nieuwe opbouw in hoogte nog net lager gehouden dan het trappenhuis.

ga naar project
11082-bv-pre-web-2017-01-03-gr1-d-new-gr1new1483952440
Een accent op de kop

Deze optopping is gerealiseerd op de kop van het bouwblok aan het Pasteurplein in stadsdeel Laak. Het bijzondere aan de kop van dit blok is dat er een hoogteaccent in zit. De dakrand verspringt bij de schoorsteen. Hier is op in gespeeld door de borstwering van de opbouw ook in hoogte te laten verspringen. Voor het materiaal van de gevelafwerking is er gekozen voor zink in horizontale banen. Zink is een materiaal dat in tegenstelling tot veel andere materialen mooi verouderd. De optopping ligt iets terug ten opzicht van de bestaande gevel. Dit in combinatie met het gebruik van een contrasterend materiaal zorgt ervoor dat de opbouw het bestaande blok in zijn waarde laat.

ga naar project
1045-bv-pre-web-2016-10-07-1200x600-gr11480087666
Zinken kap in Statenkwartier

Deze optopping is gebouwd in de Frankenslag, een rijksbeschermd stadsgezicht in het Statenkwartier. Dit betekend dat de opbouw zowel door de welstand als door de monumentenzorg wordt beoordeeld. We zijn in dit ontwerp respectvol opgegaan met het bestaande. De opbouw heeft aan de voorzijde een steile schuine zinken kap met dakramen. De zinken kap oogt op dit moment nog glanzend en nieuw, echter zink is een materiaal dat mooi verouderd. Op den duur zal het doffer worden en zich meer voegen naar het bestaande.

ga naar project
dakopbouw-buren-verbouwen-1200x600-b
Verbouwen in overleg met de buren

Hoe belangrijk is overleg met de buren bij het bouwen in een binnenstedelijke context? Bij dit bouwplan aan de Haagse Wagenstraat hebben wij intensief contact met de buren onderhouden en zijn we tot bouwkundige oplossingen gekomen, waar alle partijen zich prettig bij voelden.

ga naar project
moderne-dakopbouw-architect-1200x600-1
Moderne optopping vergroot twee-onder-een-kapwoning

Je woont met veel plezier in een huis maar het is net niet groot genoeg om te voldoen aan al je woonwensen. Tegen dit probleem liepen onze opdrachtgevers ook aan. De twee-onder-een-kap woning bood niet meer genoeg ruimte. Een moderne dakopbouw zorgt ervoor dat noodgedwongen verhuizen niet nodig is. Deze dakopbouw is een mooi voorbeeld waarbij gekozen is voor verbouwen in plaats van verhuizen.

ga naar project
geknikte-dakkapel-den-haag-1200x600-slider-2
Geknikte dakkapel

Hoe maak je een dakkapel op deze bijzondere rijwoningen in Den Haag? De kapverdieping van deze woning heeft een dubbele knik en leent zich daarmee niet voor het plaatsen van een standaard dakkapel. Ons is gevraagd een passend ontwerp te maken voor een dakkapel aan de achterzijde en een dakkapel aan de voorzijde van deze woning.

ga naar project
56-1-22143-1200x600
Dakopbouw met aansluiting op bestaande architectuur

Waar de buren hebben gekozen voor een moderne dakopbouw, was de wens van de bewoners van deze woning een dakopbouw die aansluit op de bestaande architectuur. Aan de voorzijde van de opbouw is ruimte gemaakt voor een dakterras door een verspringing te maken.

ga naar project
0959-bv-pre-web-2016-10-07-11200x600-gb1480086134
Optopping met splitsing

Dit pand aan het Weteringplein in de Rivierenbuurt wordt onder andere gekarakteriseerd door een in hoogte verspringende dakrand. Er is gekozen deze karakteristiek te behouden door een optopping te plaatsen in de vorm van een kap die achter deze dakrand is gelegd. De kap is afgewerkt met bitumen shingles. Dit is een minder kostbare afwerking die vaker bij dit soort daken voorkomt.

ga naar project
11041-bv-pre-web-2017-01-04-gr1-a-new-gr11483965693
Optopping Stuyvesantstraat

De portiekwoningen aan de Stuyvesantstraat in Bezuidenhout- Oost, zijn vergroot met een optopping. De dakopbouw is uitgevoerd in moderne materialen en heeft een steenachtige uitstraling. De nieuwe verdieping is voorzien van twee dakterrassen. Het terras aan de voorzijde van de portiekwoningen wordt overdekt met aluminium lamellen. De aluminium luifel volgt het ritme van de bestaande erkers. Zo ontstaat er een eenheid tussen het bestaande gebouw en de nieuwe optopping. Ter plaatse van de dakopbouw bevinden zich de nieuwe woonkamer en keuken. Vanwege de terrassen aan de voor- en achterzijde bereikt het daglicht de vertrekken van beide zijden. Hierdoor ontstaat er een prettige lichte woning.

ga naar project
1-20539-duurzaam-1200x600
Dakopbouw met intern loftgevoel

Voor een woning aan de Joan Maetsuyckerstraat in Den Haag hebben wij een ruimte dakopbouw ontworpen met een verbijzondering in het metselwerk aan de achtergevel van de dakopbouw. Duurzaamheid speelt bij dit project een belangrijke rol. Daarom is er een hybride warmtepomp geplaatst en op de dakopbouw komt een groendak met zonnepanelen. 

ga naar project
5-12138-bv-pre-web-2016-11-16-1200x600-gr1-compressed
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
dakopbouw-extra-verdieping-exterieur-voorgevel
Optopping Zonnebloemstraat

De rijwoning aan de Zonnebloemstraat is opgetopt met een extra slaapverdieping met badkamer en dakterras. Door deze dakopbouw verandert de woning van een 4-kamer woning naar een 6-kamer woning. De nieuwe open trap is boven de bestaande trap gepositioneerd en boven de nieuwe trap bevindt zich een daklicht. Op deze wijze treedt het daglicht diep in de woning. De dakopbouw is ontworpen in contrast met de bestaande architectuur maar volgt wel het ritme van de bestaande gevel.

ga naar project
Luxe opbouw met terras

Voor een woning aan de Stuyvesantstraat hebben wij een dakopbouw ontworpen. De opbouw biedt ruimte voor een leefruimte met een keuken. De brede schuifpui zorgt voor een naadloze verbinding tussen binnen en buiten en veel daglicht in de opbouw. De dakopbouw is ontworpen in traditionele stijl en past hierdoor naadloos bij de onderbouw.

ga naar project
dubbele-dakopbouw-rode-baksteen-1200x600-main
Markante optopping in de Vruchtenbuurt

Met deze twee markante dakopbouw in de Vruchtenbuurt hebben wij de hoek van dit bouwblok weer één mooi geheel gemaakt. Wij hebben 10 jaar geleden de optopping van het naastgelegen pand aan de Mient namelijk ook ontworpen. Voor deze opbouwen mochten we dus voortborduren op de bestaande naastgelegen dakopbouw én de onderliggende architectuur, een buitenkans!

ga naar project
1100-uo-pre-2013-10-08-beurs-06201200x60020-20slider-2
Elegante dubbele dakopbouw in Scheveningen

Wij hebben op een hoekpand in Scheveningen voor twee woningen een dakopbouw verzorgd. De optopping is in een moderne stijl ontworpen, maar door de gevel iets terug te leggen en door het ritme van de ramen door te voeren, sluit deze zeer goed aan bij de bestaande bebouwing. 

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
13091-bv-pre-web-2016-10-17-2-gr11484322177
Dakopbouw met dakterras

Een opbouw met dakterras. Dat was de wens van onze opdrachtgever. Voor dit pand ligt aan de Heelsumstraat in Rustenburg-Oostbroek is gekozen voor een variant op ons tuinkamer concept. 

De gevel is wat meer gesloten ontworpen, zodat deze beter aansluit bij het gebruik als slaapkamer. De optopping heeft een kader dat loopt van woningscheidende muur naar woningscheidende muur. Dit kader biedt flexibiliteit voor toekomstige opbouwen met dakterras bij naastgelegen panden. Tevens biedt het de mogelijkheid om binnen dit kader een kleine of grotere opbouw te realiseren met als resultaat een eenheid in de diversiteit van opbouwen.

ga naar project
dakopbouw-bijzondere-bezonningsnorm-1200x600
Dakopbouw bij bijzondere bezonningsnorm

Het is de taak van de gemeente om te zorgen voor voldoende zonlicht. Om dit te reguleren zijn bezonningsnormen opgesteld. Aan deze normen moet worden voldaan bij bouwprojecten, zoals een dakopbouw.

ga naar project
0d5a2918a6630b01c2b15aaedcbe9b58636e5f51
Een nieuw daklandschap

Transformatie naar een stedelijk ecosysteem

Voor een bouwblok in de wijk Rustenburg-Oostbroek in Den Haag is op basis van ons tuinkamerconcept dit voorstel gemaakt voor de transformatie van het bestaande dak naar een groen dak. De tuinkamer opbouw maakt het groene dak zichtbaar en toegankelijk en daardoor draagt het groene dak niet alleen bij aan de biodiversiteit maar ook aan bewustwording van de natuur.

De strategie werkt van onderop. In eerste instantie zal een aantal bewoners de groene optopping bouwen. Als andere bewoners enthousiast raken zullen zij volgen. Op een bepaald moment wil iedereen de groene dakopbouw.

Het uiteindelijke resultaat is een groen daklandschap. Dit daklandschap stimuleert een stedelijk ecosysteem en vergroot de biodiversiteit in de stad. Bovendien speelt het voorstel in op de behoefte tot woningvergroting aanwezig in de wijk Rustenburg-Oostbroek. Het is een strategie die werkt van onderop. Kleine ingrepen met mogelijk grote gevolgen. Dit voorstel en de architectuur kunnen bijdragen aan sociale cohesie en bewustwording van de natuur.

ga naar project
98-1-duurzaam-20174-haarlemmerweg-34-1200x600
Dakopbouw met zonnepanelen in Leiden

Een extra verdieping, veel daglicht, zonnepanelen, een moderne uitstraling en een mooie ruimtelijke topverdieping. Dat waren de wensen van de opdrachtgever. Het welstandsbeleid in Leiden biedt de mogelijkheid om contrastrijke dakopbouwen te ontwerpen op traditionele architectuur. Voor ons een extra uitdaging om een passend ontwerp te maken op deze woning uit begin 1900.

ga naar project
1-duurzaam-0936-bv-pre-web-website-1200x600-gr6-new
Pergola en dakopbouw

Door de grote vraag naar optoppen, hebben wij een uitbreidbaar dakopbouwpakket ontworpen. Het pakket is zo ontworpen dat uitbreiding in termijnen mogelijk wordt zodat het met uw gezinssituatie en wensen mee kan groeien. Het pakket bestaat uit zes onderdelen: de twee zijwanden, de vloer, het dak en de twee glazen puien. Uitbreiden wordt mogelijk dankzij de flexibele glazen puien. Deze kunnen bij uitbreiding van de dakopbouw gemakkelijk gedemonteerd worden en een aantal meters verder op weer worden gemonteerd. 

ga naar project
dakopbouw-dakterras-exterieur
Dakterras met entreegebouw

Het project betreft het realiseren van een dakterras met een klein entreegebouwtje, ook wel duivetil genoemd. Materiaal en kleurstelling van het dakterras en het kleine opbouwtje komen met elkaar overeen, waardoor een harmonisch geheel ontstaat. In het opbouwtje is ruimte voor opslag van tuinstoelen, plantenbakken, etc. Ook is er een wateraansluiting en buitenkraan.

ga naar project