ga terug naar projectenoverzicht

Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden

De bestaande jaren 30 woning was te klein voor de nieuwe eigenaar. Met name het vergroten van de eerste verdieping was een lastige opgave. Hier moest een dakuitbouw komen alleen was een standaard oplossing niet mogelijk omdat het een hoekwoning betreft. Tijdens ons inloopspreekuur hebben wij de eerste schetsen gemaakt met de opdrachtgever. Vervolgens zijn de plannen uitgewerkt en uitvoerig besproken met de welstand van de gemeente Leiden. Na akkoord van de gemeente zijn de plannen uitgewerkt voor de aanbesteding bij meerdere aannemers.

Door het toevoegen van de dakuitbouw was het mogelijk om op de eerste verdieping drie volwaardige slaapkamers te realiseren. Tevens zorgde de dakuitbouw voor een ruimere badkamer. De dakuitbouw is in samenhang met de nieuwe aanbouw ontwerpen. Beide toevoegingen zijn in dezelfde jaren 30 stijl als de bestaande woning uitgewerkt.

Project: 15157
Jaar: 2016
Locatie: Leiden
Omschrijving: Aanbouw en dakuitbouw aan hoekwoning
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), schetsontwerp
Geknikte dakkapel
ga naar project
Portiekwoning met dakopbouw en groot dakterras
ga naar project
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
Zinken dakopbouw
ga naar project
Geïntergreerde moderne dakopbouw

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.

ga naar project
Dakopbouw met zinken details

Vanuit deze dakopbouw kan aan de voor- en achterzijde worden uitgekeken over het Haagse daklandschap. In het ontwerp wilden wij de daklijn respecteren en kozen daarom om een dakopbouw met een schuine zinken kap te ontwerpen.

ga naar project