ga terug naar projectenoverzicht

Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden

De bestaande jaren 30 woning was te klein voor de nieuwe eigenaar. Met name het vergroten van de eerste verdieping was een lastige opgave. Hier moest een dakuitbouw komen alleen was een standaard oplossing niet mogelijk, omdat het een hoekwoning betreft. Tijdens ons inloopspreekuur hebben wij de eerste schetsen gemaakt met de opdrachtgever. Vervolgens zijn de plannen uitgewerkt en uitvoerig besproken met de welstand van de gemeente Leiden. Na akkoord van de gemeente zijn de plannen uitgewerkt voor de aanbesteding bij meerdere aannemers.

Door het toevoegen van de dakuitbouw was het mogelijk om op de eerste verdieping drie volwaardige slaapkamers te realiseren. Tevens zorgde de dakuitbouw voor een ruimere badkamer. De dakuitbouw is in samenhang met de nieuwe aanbouw ontwerpen. Beide toevoegingen zijn in dezelfde jaren 30 stijl als de bestaande woning uitgewerkt.

Project: 15157
Jaar: 2016
Locatie: Leiden
Omschrijving: Aanbouw en dakuitbouw aan hoekwoning
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), schetsontwerp
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Integrale hoekoplossing

Op deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze opbouw gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde.

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project