ga terug naar projectenoverzicht

Van oud kantoor naar een eigentijds short stay hotel

Een nieuw hip Short Stay hotel in het centrum van de stad. Dit oude kantoorpand op de hoek van de Scheepmakkersstraat met de Weteringkade wordt omgetoverd tot een hotel met daarin 29 hotelkamers. Om dit voor elkaar te krijgen komen er twee extra lagen op de huidige bebouwing en wordt de kelder vergroot.

Project: 15111
Jaar: 2020
Locatie: Den Haag
Omschrijving: transformatie van kantoor naar hotel
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp

De eerste van de twee extra bouwlagen is ontworpen in dezelfde stijl als de verdieping eronder. De tweede extra bouwlaag krijgt een schuine kap, met daarin dakkapellen. Door de combinatie van deze twee lagen blijft het karakter van het pand behouden.

 

Vanwege de ligging op een hoek en aan de doorgaande Weteringkade komt de hoogte van dit pand nu goed tot zijn recht. Hiermee wordt het pand een accent in de straat, zonder dat het uit de toon valt.

shortstay-hotel-transformatie-den-haag-blueprint-768x525-2 shortstay-hotel-transformatie-den-haag-blueprint-768x525

  

shortstay-hotel-transformatie-den-haag-interieur-768x525-2

 

shortstay-hotel-transformatie-den-haag-interieur-768x525
16176-uo-pre-2018-09-18-website-3-1200x600
Herontwikkeling van kantoor naar short-stay hotel

Acht hotelappartementen maakten wij in dit oude kantoorgebouw aan de Haagse Bezuidenhoutseweg. Om dit gerealiseerd te krijgen is het pand tijdens de transformatie voorzien van een grote aanbouw op de begane grond, een dakopbouw, een lift en een nieuw balkon.

De appartementen zijn zo gepositioneerd dat ze geschakeld of niet geschakeld verhuurd kunnen worden. Dit wordt gedaan door middel van zogenoemde ‘connecting doors’: deuren die een flexibele, maar geluiddichte verbinding tussen twee appartementen vormen. De ‘connecting doors’ zijn dubbel uitgevoerd om de geluiddichtheid te garanderen en zijn zoveel mogelijk in de woonruimtes gepositioneerd.


ga naar project
dakopbouw-tweeondereen-1200x600
Extra ruimte voor Schipperswoningen in Scheveningen

Nu eindelijk de extra ruimte! Deze woningen in Scheveningen werden te klein voor de wensen van de bewoners. De locatie dichtbij het strand en de buurt wilden ze niet verlaten voor een grotere woning. Wij hebben een ontwerp gemaakt om hun eigen karakteristieke Schipperswoningen van extra leefruimte te voorzien om hun woonwensen te vervullen.

ga naar project
Transformatie van bank naar appartementen
ga naar project
Ruim en luxe wonen in een loft!
ga naar project