Jouw bouwperiode plannen?

In onderstaande planning kun je zien hoe lang het realiseren van jouw bouwproject kost. Van de eerste kennismaking met de architect tot en met het kiezen van de aannemer. Ook tijdens de bouw kunnen we nog helpen met bouwbegeleiding. Deze planning is gebaseerd op een standaard bouwproces en een normale doorlooptijd bij de gemeente. Liever een persoonlijke planning? Neem gerust contact met ons op of kom langs op ons inloopspreekuur

dubbele-dakopbouw-exterieur
1

Na de kennismaking en het bespreken van de plannen hebben wij, afhankelijk van de plannen, ongeveer 4 weken nodig om al je wensen om te zetten in een tekeningenset die geschikt is voor een aanvraag bij de gemeente.

2

De behandeling van je aanvraag bij de gemeente duurt 8 weken (o.a. voor toetsing door de welstand, stedenbouw en de brandweer). Wij streven er naar om dit traject zo kort mogelijk te maken. Dit lukt regelmatig onder andere door onze jarenlange ervaring met diverse gemeentes. Let op, deze termijn kan door de gemeente nog met 6 weken verlengd worden. 

3

6 weken moet de aanvraag daarna ter inzage liggen voor omwonenden, hierna kan de bouw gestart worden.

Tip: controleer na 6 weken bij de gemeente of er geen bezwaar is ingediend. 

4

Aan het einde van het vergunningstraject (na de goedkeuring van de welstand) kunnen wij beginnen met het maken van de technische tekeningen. Hier hebben wij zo'n 3 weken voor nodig. 

5

Aannemers hebben gemiddeld zo'n  3 weken nodig om een offerte te maken. Tip: hou rekening met bouwvakanties, hierdoor kan de planning een aantal weken uitlopen. 

1 tot 2 weken hebben wij hierna nodig voor het bestuderen en het vergelijken van de offertes. Hierna kunnen we samen de keuze maken voor de juiste aannemer. 

6

De aannemer kan vertellen hoe lang hij bezig denkt te zijn met het maken van de verbouwing. dit is afhankelijk van de grootte van het project en de bouwmethode en snelheid van de aannemer. 

Tip: Om het proces te versnellen zou je er voor kunnen kiezen om het traject van aanbesteden tegelijk te laten lopen met het vergunningstraject. 

dakopbouw-exterieur-voorgevel
Blaricumseplein

De portiek bovenwoningen aan het Blaricumseplein in de wijk Rustenburg zijn vergroot met dakopbouwen. Het uitgangspunt van deze dakopbouw is om de eigenschappen en karakteristieken van het plein zoveel mogelijk in tact te houden. Daarom zijn dezelfde materialen toegepast bij de dakopbouw. Zo wordt het metselwerk doorgetrokken en de beeldbepalende witte dakrand komt terug in de optopping.

ga naar project
70-1200x600
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers

In het Bezuidenhout aan de Carel Reinierszkade hebben wij een dakopbouw ontworpen waarin de traditionele jaren 30 stijl is gecombineerd met een moderne stijl. Op de hoek is de dakopbouw doorgemetseld en zijn de stalen kozijnen conform de originele stalen kozijnen. Aan de achterzijde is extra ruimte gecreëerd middels een uitkraging. Deze uitkraging bestaat uit een gestuct kader met daarin een grote glazen vliesgevel. 

ga naar project
dakopbouwen-exterieur-voorgevel
Vlierboomstraat

Deze twee optoppingen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De optoppingen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
dakopbouw-exterieur-gevelaanzicht
Optopping Newtonstraat

Deze optopping is opgeleverd in mei 2013 en staat aan de Newtonstraat in het Valkenboskwartier in stadsdeel Segbroek. De opbouw herhaalt de klassieke detaillering van de oorspronkelijke woning. Dit is door de aannemer (Kolthoff loodgieters en aannemersbedrijf) bijzonder nauwkeurig en netjes gedaan. Een uitstekend voorbeeld van het herhalen van het bestaande. Heb jij ook interesse in een dakopbouw? Tijdens ons inloopspreekuur kunnen onze architecten met jou meedenken over de opties.

ga naar project
5-12138-bv-pre-web-2016-11-16-1200x600-gr1-compressed
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
9-dakopbouwen-collectief-particulier-opdrachtgeverschap-voorgevel-exterieu-compressed
Vier dakopbouwen IJburg

Op de Jan Vrijmanstraat in Amsterdam bouwden wij vier dakopbouwen naast elkaar. Het initiatief werd door één van de buren genomen, waarna de drie anderen mee deden. Dit project werd zodoende een collectief particulier opdrachtgeverschap. Wij hebben diverse ontwerpstudies gemaakt waarbij we onderzochten of we enerzijds in het bestaande groen geschilderde multiplex moesten bouwen of anderzijds juist het metselwerk moesten doorzetten in de nieuwe bouwlaag. Wij vonden het rustiger voor het gehele bouwblok om het metselwerk slechts toe te passen op de onderste drie bouwlagen en de extra verdieping neutraler te ontwerpen. 

Lees hier meer over Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.


ga naar project
moderne-dakopbouw-gevelaanzicht-voorzijde
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
1-duurzaam-dakopbouw-dakterras-lamellen-hoofd-1200x600
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De optopping staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project