ga terug naar projectenoverzicht

Pergola en dakopbouw

Project in Den Haag

Door de grote vraag naar opbouwen, hebben wij een uitbreidbaar dakopbouwpakket ontworpen. Het pakket is zo ontworpen dat uitbreiding in termijnen mogelijk wordt zodat het met uw gezinssituatie en wensen mee kan groeien. Het pakket bestaat uit zes onderdelen: de twee zijwanden, de vloer, het dak en de twee glazen puien. Uitbreiden wordt mogelijk dankzij de flexibele glazen puien. Deze kunnen bij uitbreiding van de dakopbouw gemakkelijk gedemonteerd worden en een aantal meters verder op weer worden gemonteerd. 

Project: 0936
Jaar: 2009
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Pergola en dakopbouw

"Flexibele dakopbouw met lage bouwkosten"


Wanneer u na een aantal jaar uw dakopbouw wilt vergroten, kunt u de pui gemakkelijk demonteren en verplaatsen. Het demontabele hekwerk is ook herbruikbaar. De ruimte die nu tussen de balken ontstaat kunt u zelf dichtzetten met korte balken. De bevestigingsconstructie voor deze balken is al in de dakopbouw aanwezig. De gevelaanzicht tekeningen laten het resultaat van de dakopbouw zien.

0936-bv-pre-web-website-768x525-gr2a1480341947 0936-bv-pre-web-website-768x525-gr2b1480341947

Behalve de flexibele indeling en slimme samenstelling van het dakopbouw, is de uitstraling en materialisering ook belangrijk. De gevel heeft een moderne uitstraling en bestaat uit houten rabatdelen. Strakke lijnen en goede detailering zorgen voor optimale esthetische kwaliteit

0936-bv-pre-web-website-768x525-kl2-gb1480342193

In dit bovenaanzicht van de pergola dakopbouw is de samenhang met soortgelijke tuinkamers bij buurpanden goed te zien. Deze samenhang ontstaat door gebruik te maken van de materialen die de architect voorstelt.

0936-bv-pre-web-website-1200x600-klein2a-gb1480342193
0936-bv-pre-web-website-1200x600-gr6-new1484556178
0936-bv-pre-web-website-768x525-klein5-new1484556178

Deze tuinkamer variant laat een kleine dakopbouw zien als toegang tot het terras. De tuinkamer is voorzien van een strakke aluminium pergola met houten lamellen. De pergola bevindt zich direct boven het dakterras. De ruimte tussen de pergola kan naar eigen inzicht worden ingevuld. Bij uitbreiding kan de glazen voorgevel van de dakopbouw worden losgekoppeld en worden hergebruikt. 


0936-bv-pre-web-website-768x525-kl4-new-gb1484556293

Dit is het groeidakterras met plantenkas variant. Met deze variant kun je het hele hele jaar door eigen groenten telen. De kas valt precies binnen het pergola kader dat naar eigen inzicht ingevuld kan worden, waardoor er een geïntegreerd totaalbeeld ontstaat. 

0936-bv-pre-web-website-768x525-klein4-new1484556293

Er bestaat ook een buitenkeuken variant. Deze variant kan tevens voorzien worden van een buitendouche. Het dak wordt op deze manier een volwaardige tuin. Aan de pergola kunnen terrasverwarmers bevestigd worden waardoor er gedurende 8 maanden per jaar van het dakterras genoten kan worden.

Voor meer informatie over een dakopbouw, die met uw woonsituatie meegroeit, kunt u contact met ons opnemen.

Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Geknikte dakkapel
ga naar project
Geïntergreerde moderne dakopbouw

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Portiekwoning met dakopbouw en groot dakterras
ga naar project
Dakopbouw met zinken details

Vanuit deze dakopbouw kan aan de voor- en achterzijde worden uitgekeken over het Haagse daklandschap. In het ontwerp wilden wij de daklijn respecteren en kozen daarom om een dakopbouw met een schuine zinken kap te ontwerpen.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
Zinken dakopbouw
ga naar project
Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden
ga naar project