ga terug naar projectenoverzicht

Pergola en dakopbouw

Project in Den Haag

Door de grote vraag naar opbouwen, hebben wij een uitbreidbaar dakopbouwpakket ontworpen. Het pakket is zo ontworpen dat uitbreiding in termijnen mogelijk wordt zodat het met uw gezinssituatie en wensen mee kan groeien. Het pakket bestaat uit zes onderdelen: de twee zijwanden, de vloer, het dak en de twee glazen puien. Uitbreiden wordt mogelijk dankzij de flexibele glazen puien. Deze kunnen bij uitbreiding van de dakopbouw gemakkelijk gedemonteerd worden en een aantal meters verder op weer worden gemonteerd. 

Project: 0936
Jaar: 2009
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Pergola en dakopbouw

"Flexibele dakopbouw met lage bouwkosten"


Wanneer u na een aantal jaar uw dakopbouw wilt vergroten, kunt u de pui gemakkelijk demonteren en verplaatsen. Het demontabele hekwerk is ook herbruikbaar. De ruimte die nu tussen de balken ontstaat kunt u zelf dichtzetten met korte balken. De bevestigingsconstructie voor deze balken is al in de dakopbouw aanwezig. De gevelaanzicht tekeningen laten het resultaat van de dakopbouw zien.

0936-bv-pre-web-website-768x525-gr2a1480341947 0936-bv-pre-web-website-768x525-gr2b1480341947

Behalve de flexibele indeling en slimme samenstelling van het dakopbouw, is de uitstraling en materialisering ook belangrijk. De gevel heeft een moderne uitstraling en bestaat uit houten rabatdelen. Strakke lijnen en goede detailering zorgen voor optimale esthetische kwaliteit

0936-bv-pre-web-website-768x525-kl2-gb1480342193

In dit bovenaanzicht van de pergola dakopbouw is de samenhang met soortgelijke tuinkamers bij buurpanden goed te zien. Deze samenhang ontstaat door gebruik te maken van de materialen die de architect voorstelt.

0936-bv-pre-web-website-1200x600-klein2a-gb1480342193
0936-bv-pre-web-website-1200x600-gr6-new1484556178
0936-bv-pre-web-website-768x525-klein5-new1484556178

Deze tuinkamer variant laat een kleine dakopbouw zien als toegang tot het terras. De tuinkamer is voorzien van een strakke aluminium pergola met houten lamellen. De pergola bevindt zich direct boven het dakterras. De ruimte tussen de pergola kan naar eigen inzicht worden ingevuld. Bij uitbreiding kan de glazen voorgevel van de dakopbouw worden losgekoppeld en worden hergebruikt. 


0936-bv-pre-web-website-768x525-kl4-new-gb1484556293

Dit is het groeidakterras met plantenkas variant. Met deze variant kun je het hele hele jaar door eigen groenten telen. De kas valt precies binnen het pergola kader dat naar eigen inzicht ingevuld kan worden, waardoor er een geïntegreerd totaalbeeld ontstaat. 

0936-bv-pre-web-website-768x525-klein4-new1484556293

Er bestaat ook een buitenkeuken variant. Deze variant kan tevens voorzien worden van een buitendouche. Het dak wordt op deze manier een volwaardige tuin. Aan de pergola kunnen terrasverwarmers bevestigd worden waardoor er gedurende 8 maanden per jaar van het dakterras genoten kan worden.

Voor meer informatie over een dakopbouw, die met uw woonsituatie meegroeit, kunt u contact met ons opnemen.

6-dakopbouw-dakterras-exterieur-achtergevel-compressed
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
dakopbouw-exterieur-gevelaanzicht
Dakopbouw Newtonstraat

Deze opbouw is opgeleverd in mei 2013 en staat aan de Newtonstraat in het Valkenboskwartier in stadsdeel Segbroek. De opbouw herhaalt de klassieke detaillering van de oorspronkelijke woning. Dit is door de aannemer (Kolthoff loodgieters en aannemersbedrijf) bijzonder nauwkeurig en netjes gedaan. Een uitstekend voorbeeld van het herhalen van het bestaande. Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

ga naar project
dakopbouw-exterieur-voorgevel
Blaricumseplein

De portiek bovenwoningen aan het Blaricumseplein in de wijk Rustenburg zijn vergroot met dakopbouwen. Het uitgangspunt van deze dakopbouw is om de eigenschappen en karakteristieken van het plein zoveel mogelijk in tact te houden. Daarom zijn dezelfde materialen toegepast bij de dakopbouw. Zo wordt het metselwerk doorgetrokken en de beeldbepalende witte dakrand komt terug in de dakopbouw.

ga naar project
5-12138-bv-pre-web-2016-11-16-1200x600-gr1-compressed
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
9-dakopbouwen-collectief-particulier-opdrachtgeverschap-voorgevel-exterieu-compressed
Vier dakopbouwen IJburg

Op de Jan Vrijmanstraat in Amsterdam bouwden wij vier dakopbouwen naast elkaar. Het initiatief werd door één van de buren genomen, waarna de drie anderen mee deden. Dit project werd zodoende een collectief particulier opdrachtgeverschap. Wij hebben diverse ontwerpstudies gemaakt waarbij we onderzochten of we enerzijds in het bestaande groen geschilderde multiplex moesten bouwen of anderzijds juist het metselwerk moesten doorzetten in de nieuwe bouwlaag. Wij vonden het rustiger voor het gehele bouwblok om het metselwerk slechts toe te passen op de onderste drie bouwlagen en de extra verdieping neutraler te ontwerpen. 

ga naar project
dakopbouwen-exterieur-voorgevel
Vlierboomstraat

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de dakopbouw is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
moderne-dakopbouw-gevelaanzicht-voorzijde
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
6-dakopbouw-slider-1200x600-2
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers

In het Bezuidenhout aan de Carel Reinierszkade hebben wij een dakopbouw ontworpen waarin de traditionele jaren 30 stijl is gecombineerd met een moderne stijl. Op de hoek is de dakopbouw doorgemetseld en zijn de stalen kozijnen conform de originele stalen kozijnen. Aan de achterzijde is extra ruimte gecreëerd middels een uitkraging. Deze uitkraging bestaat uit een gestuct kader met daarin een grote glazen vliesgevel. 

ga naar project