ga terug naar projectenoverzicht

Geknikte dakkapel

Hoe maak je een dakkapel op deze bijzondere rijwoningen in Den Haag? De kapverdieping van deze woning heeft een dubbele knik en leent zich daarmee niet voor het plaatsen van een standaard dakkapel. Ons is gevraagd een passend ontwerp te maken voor een dakkapel aan de achterzijde en een dakkapel aan de voorzijde van deze woning.

Project: 16276
Jaar: 2016
Locatie: Den Haag
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding, ontwerp

 

dakkapel-bouwtekening-plattegrond-768x525-1 dakkapel-bouwtekening-plattegrond-768x525-2 dakkapel-bouwtekening-plattegrond-768x525-3 dakkapel-bouwtekening-plattegrond-768x525-4

In het ontwerpproces ontdekten wij dat het goed werkt om een ontwerp te maken waarin de dakkapel mee doet in het lijnenspel van de bestaande woning.

geknikte-dakkapel-den-haag-768x525-2

Constructief was het nog een flinke uitdaging om deze dakkapellen in de bestaande kapconstructie te integreren. De constructeur heeft dit advies verder verzorgd.

geknikte-dakkapel-den-haag-768x525-1
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Zinken dakopbouw
ga naar project
Portiekwoning met dakopbouw en groot dakterras
ga naar project
Dakopbouw met zinken details

Vanuit deze dakopbouw kan aan de voor- en achterzijde worden uitgekeken over het Haagse daklandschap. In het ontwerp wilden wij de daklijn respecteren en kozen daarom om een dakopbouw met een schuine zinken kap te ontwerpen.

ga naar project
Geïntergreerde moderne dakopbouw

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.

ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project