ga terug naar projectenoverzicht

Portiekwoning met optopping en groot dakterras

Kunnen wij een groot dakterras maken of een combinatie van een dakopbouw en een dakterras? Dat was de vraag van de opdrachtgever van deze portiek bovenwoning aan de Fahrenheitstraat in Den Haag. Het bestemmingsplan bood beperkte ruimte voor een optopping. De dakopbouw moest terugliggend ten opzichte van de straatgevels worden ontworpen. Het resultaat is een mooi voorbeeld van een dakopbouw met veel glas en een groot dakterras.

.


Project: 17298
Jaar: 2017
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Moderne dakopbouw met dakterras

"Een strakke moderne dakopbouw met veel glas en een mooi terras."

moderne-dakopbouw-architect-768x525-4 moderne-dakopbouw-architect-768x525-5 moderne-dakopbouw-architect-768x525-6

In de avonduren zorgen de zorgvuldig gekozen lichtpunten voor een mooi spel van schaduw en licht. De bestaande schoorstenen zijn in samenhang met de dakopbouw ontworpen

moderne-dakopbouw-architect-768x525-2

Het terras is in een L-vorm om de dakopbouw heen geplaatst. Langs deze zijden zijn de gevels volledig in glas uitgevoerd. Hierdoor vloeit de binnenzijde van de dakopbouw mooi door naar de buitenzijde en vormt het een geheel.

moderne-dakopbouw-architect-768x525-3
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
Integrale hoekoplossing

Op deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze opbouw gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde.

ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project