ga terug naar projectenoverzicht

Moderne inbreiding voegt woning toe aan Rivierenbuurt

In het centrum van Den Haag is er altijd vraag naar meer woningen. Door optimaal gebruik te maken van de vrije ruimte in de bestaande bebouwing wordt met deze inbreiding een extra woning toegevoegd.

Het bestemmingsplan bood op deze locatie aan de Scheldestraat de mogelijkheid voor het toevoegen van extra bouwlagen op de bestaande bebouwing. De eigenaar van het pand heeft niet alleen de begane grond, maar ook de bovenverdiepingen van het hoekpand in eigendom. Daarom was het mogelijk om de plattegrond indeling van de woningen te veranderen. Hierdoor ontstond het plan om het gat tussen de twee straatwanden op te vullen om een extra woning te realiseren. Daarbij wordt er ook nog wat extra vierkante meters toegevoegd aan de hoekwoning op de tweede etage.

Project: 22031
Jaar: 2022
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Moderne inbreiding voegt woning toe
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

Voor de inbreiding is gekozen voor een modern contrasterend ontwerp. Aan de voorgevel heeft de opbouw een kleine set-back met ruimte voor een balkon. Door hiervoor te kiezen blijft de oorspronkelijke verspringing in het gevelbeeld zichtbaar. De inbreiding verstoort daarmee niet het historische gevelbeeld, maar voegt iets toe. Het vergrijsde hout van de lamellen en gevelbekleding zorgt voor een contrast met het bestaande metselwerk en benadrukt het verschil tussen bestaande en nieuwe bebouwing. De grijze kleur kiest daarin wat meer de achtergrond ten opzichte van het rode metselwerk.

In de opbouw wordt een woning gerealiseerd, met op de eerste verdieping de woonkamer en keuken, en op de tweede verdieping een slaapkamer, badkamer, toilet en wasmachinekast. Daarmee wordt weer een mooie nieuwe woning toegevoegd aan het centrum van Den Haag.

 

2-22031-scheldestraat-10-en-pletterijstraat-148-768x525

 

3-22031-scheldestraat-10-en-pletterijstraat-148-768x525

 

4-22031-scheldestraat-10-en-pletterijstraat-148-768x525