ga terug naar projectenoverzicht

Veel daglicht en extra ruimte voor kantoorpand in Scheveningen

Op loopafstand van het Scheveningse strand naar je werk gaan, wie wilt dat nou niet? Daarom werd het voor onze opdrachtgever eind 2017 tijd om serieus te gaan nadenken over het uitbreiden van zijn kantoor. Dit werd het startpunt van een uitgebreid proces van overleg over wensen en mogelijkheden tot het vergroten van dit honderd jaar oude pand. Een goede drie jaar later kan het resultaat in gebruik genomen worden.

Project: 17411
Omschrijving: Zinken dakopbouw
Werkzaamheden: definitief ontwerp, kostenraming, ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), schetsontwerp, voorlopig ontwerp

Na het onderzoeken van verschillende opties is gekozen voor een in materialisatie contrasterende dakopbouw welke in vorm aansluit bij het bestaande gebouw. De hoofdvorm van de kap wordt gevolgd met daarnaast een terug liggende, rechte uitbouw. De vijf meter hoge kap trekt de aandacht en de grote glazen pui zorgt voor veel licht in het kantoor. De wanden en het dak van de kap zijn gemaakt van zink, de gladde afwerking en lichte kleur vormen een contrast met de metselwerk bebouwing met donkere kap. De gevel van de naast gelegen uitbouw is terug gelegd, hierdoor ontstaat een ondergeschikt karakter terwijl de doorgetrokken borstwering de buitenruimte verder vorm geeft. De terug liggende gevel is wederom met zink bekleed, hier in een donker grijze kleur welke aansluit op de donkere kozijnen.

zinc-dakopbouw-kantoor-768x525-binnen-5

Met de dakuitbouw worden de huidige ruimtes vergroot. Aan de ene zijde ontstaat hierdoor een ruime ruimte waar meerdere mensen comfortabel kunnen werken. De grote rechte pui en een daklicht zorgen voor voldoende daklicht terwijl aan de voorzijde de kleine dakkapel is gehandhaafd.

88-zinc-dakopbouw-kantoor-768x525-binnen-3

Aan de andere zijde zullen twee bureaus komen naast een vergadertafel waaraan overleggen kunnen plaatsvinden. De vijf meter hoge pui en een aantal dakramen in de bestaande kap zorgen voor een licht geheel waar kunstverlichting bijna niet nodig zal zijn. De inrichting van het bestaande pand is doorgetrokken in de nieuwe delen.

30-zinc-dakopbouw-kantoor-768x525-binnen-3-goed
zinc-dakopbouw-kantoor-1200x600