ga terug naar projectenoverzicht

Nieuwe dakopbouw met zonnig dakterras

Midden in de stad je woning vergroten én een zonnig dakterras toevoegen. Aan de Valkenboskade hebben wij geholpen deze wens te verwezenlijken. In de stad wonen betekent vaak dat er minder ruimte beschikbaar is, waardoor een tuin niet altijd een optie is. Een dakopbouw met dakterras is hier een waardevolle toevoeging.

Samen met onze opdrachtgevers hebben wij hun wensen doorgenomen. Aan de hand van voorbeeldprojecten lieten zij zien wat ze juist wel en niet mooi vinden. Door deze beeldende manier van communiceren kregen wij een goed beeld van hun wensen en verliep het ontwerpproces soepel.

De woning wordt uitgebreid met een werkkamer, badkamer en een royale slaapkamer die over een inloopkast beschikt. Vanuit de optopping is een groot zonnig dakterras te bereiken dat op het zuidwesten georiënteerd is. Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van de dakopbouw is het behouden van de karakteristieke voorgevel. Door te kiezen voor het gebruik van dezelfde rode bakstenen ontstaat hier één geheel. De lichte banden in het metselwerk zijn toegevoegd om de horizontaliteit te behouden en aan te sluiten op de buurpanden. De optopping wordt voorzien van nieuwe kozijnen die aansluiten op de bestaande gevel. Ook hier zijn decoratieve elementen toegevoegd, waardoor het herhalende patroon door de verschillende bouwlagen versterkt wordt. Een harmonieus geheel is het resultaat!

Project: 18427
Jaar: 2020
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Dakopbouw in traditionele stijl
Integrale hoekoplossing

Op deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze opbouw gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde.

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project