Hoe wordt het gemaakt?

Voor verbouwingen zijn er diverse bouwmethoden mogelijk. Mede afhankelijk van het type verbouwing, de maximaal toelaatbare belasting en je persoonlijke voorkeur zal een bouwmethode gekozen worden. Voor dakopbouwen is de meest voorkomende bouwmethode de houtskeletbouw methode. In het geval van een bijzondere vorm of zeer grote overspanningen kan staalskeletbouw gebruikt worden als methode. Een stalen constructie is zwaar waardoor het minder geschikt is om op bestaande bebouwing te plaatsen.

houtskeletbouw-methode-van-bouwen

Houtskeletbouw (HSB) - is een veel toegepaste bouwmethode voor verbouwingen. Het houtenskelet bestaat uit stijl- en regelwerk met een binnen- en buitenbeplating. Tussen de beplating wordt de isolatie toegepast. Hierdoor is de totale wanddikte dunner dan bij de stapelbouwmethode. De relatief lichte constructie maakt deze bouwmethode uitermate geschikt voor dakopbouwen. Bij grote overspanningen wordt houtskeletbouw wordt veelal in combinatie met een staalconstructie toegepast.

Prefab dakopbouw - Een prefab dakopbouw wordt in de werkplaats getimmerd. De aannemer maakt de dakopbouw in delen, de delen worden met een hijskraan op het dak geplaatst. Na twee dagen is de nieuwe dakopbouw wind- en waterdicht. 

Techniek
Een belangrijk streven bij een dakopbouw is om de bestaande woning zo min mogelijk te belasten met de werkzaamheden. Dit betekent dat de bouwwerkzaamheden bovendaks moeten blijven en dat het bestaande dak niet opengemaakt hoeft te worden. In samenwerking met de constructeur en uitvoerende partijen zijn wij tot een slimme oplossing gekomen. De enige opening die gemaakt wordt is het trapgat ten behoeve van de nieuw te plaatsen trap. Zodoende kunt u gewoon in uw woning blijven wonen terwijl de dakopbouw wordt geplaatst.

De bestaande dakbedekking wordt verwijderd nadat de dakopbouw wind- en waterdicht. Vervolgens wordt het bestaande dak verstevigd met een nieuwe constructie. Deze nieuwe constructie bestaat uit balken en underlayment platen. De balken worden op het bestaande dak geschroefd en deze balken zorgen er tevens voor dat het bestaande dak wordt uitgevlakt. Op de nieuwe balken worden vervolgens de underlayment platen geplaatst. Zodoende ontstaat een waterpas werkvloer die tevens constructief is.

houtskeletbouw-bouwmethode-regelwerk plaatsing-prefab-dakopbouw dakopbouw-techniek-afwerking
dakopbouw-exterieur-gevelaanzicht
Dakopbouw Newtonstraat

Deze opbouw is opgeleverd in mei 2013 en staat aan de Newtonstraat in het Valkenboskwartier in stadsdeel Segbroek. De opbouw herhaalt de klassieke detaillering van de oorspronkelijke woning. Dit is door de aannemer (Kolthoff loodgieters en aannemersbedrijf) bijzonder nauwkeurig en netjes gedaan. Een uitstekend voorbeeld van het herhalen van het bestaande. Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

ga naar project
0936-bv-pre-web-website-1200x600-gr1-gb1480341947
Pergola en dakopbouw

Door de grote vraag naar opbouwen, hebben wij een uitbreidbaar dakopbouwpakket ontworpen. Het pakket is zo ontworpen dat uitbreiding in termijnen mogelijk wordt zodat het met uw gezinssituatie en wensen mee kan groeien. Het pakket bestaat uit zes onderdelen: de twee zijwanden, de vloer, het dak en de twee glazen puien. Uitbreiden wordt mogelijk dankzij de flexibele glazen puien. Deze kunnen bij uitbreiding van de dakopbouw gemakkelijk gedemonteerd worden en een aantal meters verder op weer worden gemonteerd. 

ga naar project
karakteristieke rode baksteen herhaald

In deze doorgemetselde dakopbouw is tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
5-12138-bv-pre-web-2016-11-16-1200x600-gr1-compressed
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Flexibel in te delen dakopbouw

In deze dakopbouw is ervoor gekozen om de houten balken van bouwmuur tot bouwmuur te laten overspannen. Hierdoor is de dakopbouw geheel flexibel in te delen. 

ga naar project