ga terug naar projectenoverzicht

Harmonicapui in dakopbouw

Al meerdere woningen in de Haagse Van Reesstraat hebben een dakopbouw door ons laten ontwerpen, maar deze is net even anders. Deze dakopbouw bevindt zich op de hoek van een blok waar dakopbouwen met schuine kappen worden gebouwd. Bij dit ontwerp beschouwen we deze dakopbouw als zogenaamde boekensteun. In dit model moeten de schuine kappen van de buren als boeken gezien worden en de hier getoonde doorgemetselde optopping als boekensteun.

Project: 14099
Jaar: 2014
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Dakopbouw met aansluitend dakterras | In samenwerking met Citroen Aannemers
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp

 

1-14099-bv-tek-rvt-2018-06-29-3e-verdieping-nieuw-768x525 2-14099-bv-tek-rvt-2018-06-29-3e-verdieping-bestaand-768x525 3-14099-bv-tek-rvt-2018-06-29-voorgevel-nieuw768x525 4-14099-bv-tek-rvt-2018-06-29-voorgevel-bestaand-768x525

De bewoners wilden van de oude woonkamer twee slaapkamers maken, terwijl de dakopbouw hun nieuwe woonkamer met open keuken moest worden. Dat was een geweldige beslissing: nu is de nieuwe verdieping ingericht als grote woonkeuken met een aangrenzend dakterras.

new-dakopbouw-harmonicapui-den-haag-2-768x525-1- new-dakopbouw-harmonicapui-den-haag-2-768x525-2-

Het dakterras en de woonkamer zijn middels een grote harmonicapui met elkaar verbonden. De harmonicapui is van aluminium gemaakt en kan in zijn geheel opengeschoven worden.

dakopbouw-harmonicapui-den-haag-3-768x5412
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Integrale hoekoplossing

Op deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze opbouw gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde.

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project