ga terug naar projectenoverzicht

Harmonicapui in dakopbouw

Al meerdere woningen in de Haagse Van Reesstraat hebben een dakopbouw door ons laten ontwerpen, maar deze is net even anders. Deze dakopbouw bevindt zich op de hoek van een blok waar dakopbouwen met schuine kappen worden gebouwd. Bij dit ontwerp beschouwen we deze dakopbouw als zogenaamde boekensteun. In dit model moeten de schuine kappen van de buren als boeken gezien worden en de hier getoonde doorgemetselde dakopbouw als boekensteun.

Project: 14099
Jaar: 2014
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Dakopbouw met aansluitend dakterras | In samenwerking met Citroen Aannemers
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp

 

1-14099-bv-tek-rvt-2018-06-29-3e-verdieping-nieuw-768x525 2-14099-bv-tek-rvt-2018-06-29-3e-verdieping-bestaand-768x525 3-14099-bv-tek-rvt-2018-06-29-voorgevel-nieuw768x525 4-14099-bv-tek-rvt-2018-06-29-voorgevel-bestaand-768x525

De bewoners wilden van de oude woonkamer twee slaapkamers maken, terwijl de dakopbouw hun nieuwe woonkamer met open keuken moest worden. Dat was een geweldige beslissing: nu is de nieuwe verdieping ingericht als grote woonkeuken met een aangrenzend dakterras.

dakopbouw-harmonicapui-den-haag-2-768x541

Het dakterras en de woonkamer zijn middels een grote harmonicapui met elkaar verbonden. De harmonicapui is van aluminium gemaakt en kan in zijn geheel opengeschoven worden.

dakopbouw-harmonicapui-den-haag-3-768x5412
6-dakopbouw-harmonicapui-den-haag-2-1200x600
Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden
ga naar project
Geïntergreerde moderne dakopbouw

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.

ga naar project
Dakopbouw met zinken details

Vanuit deze dakopbouw kan aan de voor- en achterzijde worden uitgekeken over het Haagse daklandschap. In het ontwerp wilden wij de daklijn respecteren en kozen daarom om een dakopbouw met een schuine zinken kap te ontwerpen.

ga naar project
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Geknikte dakkapel
ga naar project
Zinken dakopbouw
ga naar project
Portiekwoning met dakopbouw en groot dakterras
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project