De optopping is onderdeel van een kenmerkend bouwblok op de Laan van Nieuw Oost-Indië als wel op de Juliana van Stolberglaan. Het bouwdeel aan de Laan van Nieuw Oost-Indië is een lager, meer ondergeschikt deel dan het bouwdeel aan de Juliana van Stolberglaan. Ook met de opbouw erop is het nog de bedoeling dat dit blok aandoet als een meer ondergeschikt bouwdeel dan het trappenhuis en het pand om de hoek. Daarom is de nieuwe opbouw in hoogte nog net lager gehouden dan het trappenhuis.
Project: | 17386 |
Jaar: | 2017 |
Locatie: | Den Haag |
Omschrijving: | Moderne dakopbouw |
Werkzaamheden: | definitief ontwerp, ontwerp, voorlopig ontwerp |
In hoofdvorm is de opbouw in dezelfde stijl gemaakt als de onderliggende verdiepingen. Waarbij de opbouw iets meer terug ligt dan de verdiepingen eronder: op de 2e verdieping is er nog een balkon wat half naar binnen steekt en half naar buiten komt, op de bovenste verdieping is het balkon volledig naar achter geplaatst. Het rode metselwerk van de onderliggende verdiepingen ook gebruikt voor de nieuwe opbouw. Terwijl het gele metselwerk in de nieuwe verdiepingen is vervangen door een zinken kader. Hierdoor blijft de hoofdvorm terug te zien, maar met een iets meer eigentijdse uitstraling.
Aan de zijkant van de opbouw wordt het metselwerk net een stukje terug gelegd, waardoor er in de toekomst tussen de opbouwen een kleine diepteverschil te zien is, wat op de onderliggende verdiepingen ook te zien is tussen de verschillende panden.
De nieuwe verdieping wordt gebruikt voor een nieuw te maken master bedroom. Waarin een kastenwant ingebouwd wordt, een eigen badkamer is gerealiseerd en een ruimte is die als werkkamer gebruikt kan worden. Aan de achterkant is een groot terras gepland, waar er van de middag en avondzon genoten kan worden.
Acht hotelappartementen maakten wij in dit oude kantoorgebouw aan de Haagse Bezuidenhoutseweg. Om dit gerealiseerd te krijgen is het pand tijdens de transformatie voorzien van een grote aanbouw op de begane grond, een dakopbouw, een lift en een nieuw balkon.
De appartementen zijn zo gepositioneerd dat ze geschakeld of niet geschakeld verhuurd kunnen worden. Dit wordt gedaan door middel van zogenoemde ‘connecting doors’: deuren die een flexibele, maar geluiddichte verbinding tussen twee appartementen vormen. De ‘connecting doors’ zijn dubbel uitgevoerd om de geluiddichtheid te garanderen en zijn zoveel mogelijk in de woonruimtes gepositioneerd.
In het centrum van Den Haag is er altijd vraag naar meer woningen. Door optimaal gebruik te maken van de vrije ruimte in de bestaande bebouwing wordt met deze inbreiding een extra woning toegevoegd.
Het bestemmingsplan bood op deze locatie aan de Scheldestraat de mogelijkheid voor het toevoegen van extra bouwlagen op de bestaande bebouwing. De eigenaar van het pand heeft niet alleen de begane grond, maar ook de bovenverdiepingen van het hoekpand in eigendom. Daarom was het mogelijk om de plattegrond indeling van de woningen te veranderen. Hierdoor ontstond het plan om het gat tussen de twee straatwanden op te vullen om een extra woning te realiseren. Daarbij wordt er ook nog wat extra vierkante meters toegevoegd aan de hoekwoning op de tweede etage.
De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.
ga naar projectIn Den Haag hebben wij een dakopbouw gemaakt op een oud jaren 30 pand. De dakopbouw ligt terug van de voorgevel, zodat wij een balkon op de voorgevel konden maken vanwege het mooie uitzicht. Omdat het een terugliggende dakopbouw is hebben we ervoor gekozen een ander materiaal te gebruiken dan de bakstenen waar het hele pand van gemaakt is. We hebben gekozen voor grijs zink, dat weer terugkomt in het hekwerk, in de luiken en in de kozijnen die we gebruikt hebben.
ga naar projectEen opbouw met dakterras. Dat was de wens van onze opdrachtgever. Voor dit pand ligt aan de Heelsumstraat in Rustenburg-Oostbroek is gekozen voor een variant op ons tuinkamer concept.
De gevel is wat meer gesloten ontworpen zodat deze beter aansluit bij het gebruik als slaapkamer. De opbouw heeft een kader dat loopt van woningscheidende muur naar woningscheidende muur. Dit kader biedt flexibiliteit voor toekomstige opbouwen met dakterras bij naastgelegen panden. Tevens biedt het de mogelijkheid om binnen dit kader een kleine of grotere opbouw te realiseren met als resultaat een eenheid in de diversiteit van opbouwen.
ga naar projectEr is gestart met de bouw van deze drie opbouwen aan het Beukplein in de Bomenbuurt in stadsdeel Segbroek. De opbouwen krijgen deels een doorgemetselde gevel en deels een setback met Frans balkon. Aan de achterzijde komen ruime terrassen. Bijzonder aan deze optopping is dat de initiatiefnemer met de tekeningen in de hand zijn buren links en rechts heeft weten te motiveren mee te doen. Dit scheelt uiteindelijk aanzienlijk in de bouwkosten. Zo zijn er minder opstartkosten en hoeft er minder gevel te worden gemaakt. Ook onze kosten kunnen omlaag. Vraag hiervoor naar de burenkorting! De opbouwen worden gebouwd door BHG onderhoud. Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.
ga naar projectAan de Soestdijksekade in Den Haag hebben twee particuliere opdrachtgevers ons tegelijkertijd opdrachtgegeven voor het uitbreiden van de bestaande zolderverdieping. Ons ontwerp voor de dakaanbouw sluit aan op de bestaande jaren dertig architectuur. De traditionele detaillering is verwerkt in de nieuwe dakaanbouw. Met deze optopping ontstaat een volwaardige nieuwe woonverdieping inclusief dakterras. De bestaande driekamerwoning is uitgebreid tot een ruime en lichte vijfkamerwoning. Voor dit project hebben wij de gemeentelijke omgevingsvergunning en de aanbesteding verzorgd.
ga naar projectHoe belangrijk is overleg met de buren bij het bouwen in een binnenstedelijke context? Bij dit bouwplan aan de Haagse Wagenstraat hebben wij intensief contact met de buren onderhouden en zijn we tot bouwkundige oplossingen gekomen, waar alle partijen zich prettig bij voelden.
ga naar projectEen nieuw hip Short Stay hotel in het centrum van de stad. Dit oude kantoorpand op de hoek van de Scheepmakkersstraat met de Weteringkade wordt omgetoverd tot een hotel met daarin 29 hotelkamers. Om dit voor elkaar te krijgen komen er twee extra lagen op de huidige bebouwing en wordt de kelder vergroot.
ga naar projectVoor een woning aan de Joan Maetsuyckerstraat in Den Haag hebben wij een ruimte dakopbouw ontworpen met een verbijzondering in het metselwerk aan de achtergevel van de dakopbouw. Duurzaamheid speelt bij dit project een belangrijke rol. Daarom is er een hybride warmtepomp geplaatst en op de dakopbouw komt een groendak met zonnepanelen.
ga naar projectDe dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw.
ga naar projectVoor een jaren 80 woning aan de Folke Bernadottestraat in Den Haag hebben wij een moderne optopping ontworpen. De witte gevelbekleding van de dakopbouw sluit goed aan op de bestaande witte rabatdelen boven de bestaande kozijnen. De dakopbouw heeft aan de voorzijde een rechte gevel en aan de achtergevel een schuine kap. De nieuwe trap komt boven de bestaande trap en aan de voorzijde is een grote ouderslaapkamer ontworpen. De lichte houtskeletbouw constructie zorgt ervoor dat de dakopbouw eenvoudig kan worden geplaatst op het bestaande betonnen dak. Voor het trapgat moet een raveling worden gemaakt in het betonnen dak. Boven de nieuwe trap is een daklicht gemaakt ten behoeve van extra daglicht in de overloop.
ga naar projectIn het Haagse Duinoord hebben wij deze moderne dakopbouw ontworpen. De opbouw bevind zich op een kruising aan de Groot Hertoginnelaan, hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de stad. Door het vele glas, met de openen vouwdeuren die toegepast zijn, kan je vanuit alle hoeken van dit uitzicht genieten.
ga naar projectWaar de buren hebben gekozen voor een moderne dakopbouw, was de wens van de bewoners van deze woning een dakopbouw die aansluit op de bestaande architectuur. Aan de voorzijde van de opbouw is ruimte gemaakt voor een dakterras door een verspringing te maken.
ga naar projectKenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.
ga naar projectAl meerdere woningen in de Haagse Van Reesstraat hebben een dakopbouw door ons laten ontwerpen, maar deze is net even anders. Deze dakopbouw bevindt zich op de hoek van een blok waar dakopbouwen met schuine kappen worden gebouwd. Bij dit ontwerp beschouwen we deze dakopbouw als zogenaamde boekensteun.
ga naar projectDe krachtige en open portiek is kenmerkend voor de woning waar deze dakopbouw op is geplaatst. De vormgeving en materialisatie van de optopping is een reactie op deze portiek. Er is een functionele tweedeling gemaakt tussen het woon- en slaapgedeelte. Dit is terug te zien in de gevel aan het open en gesloten gedeelte. Ten opzichte van de voor- en achtergevel is de opbouw iets teruggelegd. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om zowel aan de voor- als aan de achterzijde van de dakopbouw een dakterras te creëren. Ter plaatse van de dakterrassen worden grote glazen puien geplaatst die volledig geopend kunnen worden met als resultaat een soort tuinkamer op het dak. Het gekozen materiaal van zink en aluminium roosters, staat in contrast met de bestaande baksteenarchitectuur.
ga naar projectOp dit hoekpand in Den Haag, waar de Vlasakkersstraat een bocht maakt, hebben wij een dakopbouw met klassieke uitstraling ontworpen. De ingetogen dakrand, afgeleid van de portieken, en de terugliggende positie van de dakopbouw zorgen voor een harmonieus evenwicht met de bestaande architectuur. Het is alsof de dakopbouw er altijd al heeft gehoord.
ga naar projectOp de Pletterijkade in Den Haag hebben wij in totaal 25 woningen verbouwd en voorzien dakopbouwen. De vijf dakopbouwen hebben een schuine kap en geven voldoende ruimte voor de woonfunctie door gebruik te maken van dakkapellen. De drie rechter panden hebben in de bestaande situatie een kleine kap aan de voorzijde. De twee linker panden krijgen eenzelfde kap aan de voorzijde zodat het geheel straks een eenheid vormt. Deze kap wordt vervolgens tot de achtergevel uitgebouwd.
ga naar projectAlle hoekpanden aan dit plein in Den Haag kenmerken zich door de verschillende torentjes. Wij hebben een dakopbouw ontworpen waarbij het karakteristieke torentje doorgezet is in de opbouw. De gevel ligt iets terug ten opzichte van de bestaande voorgevel, maar wordt ter plaatse van de portiek doorgemetseld.
ga naar projectAan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.
De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.
ga naar projectDe dakopbouw op de Mient in Den Haag is uitgevoerd met een doorgemetselde gevel. De woonkamer is naar de dakopbouw verhuisd en de slaapkamers zijn op de tweede verdieping geplaatst. Voordeel hiervan is dat de slaapkamers in de zomer koel blijven en de woonkamer direct aan het dakterras ligt. Tevens is deze indeling wat kosten betreft interessant. We hebben ervoor gekozen om de houten balken van bouwmuur tot bouwmuur te laten overspannen. Hierdoor is de dakopbouw geheel flexibel in te delen. In dit geval hebben de bewoners ervoor gekozen om de dakopbouw een grote ruimte te laten.
ga naar projectHet bouwblok aan de Dautzenbergstraat in Den Haag is voorzien van een optopping waarin zich vier woningen bevinden. De woningen worden ontsloten via de centrale portiek. Ons architectenbureau is gespecialiseerd in de complexe regelgeving, die met dergelijke verbouwingen gepaard gaat.
Op de plattegrondtekening van de dakopbouw is te zien dat er twee grote en twee kleine woningen gerealiseerd zijn in de dakopbouw.
ga naar projectDeze optopping is gerealiseerd op de kop van het bouwblok aan het Pasteurplein in stadsdeel Laak. Het bijzondere aan de kop van dit blok is dat er een hoogteaccent in zit. De dakrand verspringt bij de schoorsteen. Hier is op in gespeeld door de borstwering van de opbouw ook in hoogte te laten verspringen. Voor het materiaal van de gevelafwerking is er gekozen voor zink in horizontale banen. Zink is een materiaal dat in tegenstelling tot veel andere materialen mooi verouderd. De optopping ligt iets terug ten opzicht van de bestaande gevel. Dit in combinatie met het gebruik van een contrasterend materiaal zorgt ervoor dat de opbouw het bestaande blok in zijn waarde laat.
ga naar projectDeze dakopbouw in Bezuidenhout is een mooi voorbeeld van hoe een extra woonlaag toegevoegd kan worden aan een straat. De dakopbouw is al de vierde opbouw in hetrijtje en identiek aan de dakopbouw van de buurpanden. Door de dakopbouwen zorgvuldig te detailleren en goed op elkaar aan te laten sluiten ontstaat er een nieuwe eenheid.
ga naar projectDe hoekwoning aan de Beekbergenstraat in de wijk Rustenburg Oostbroek is vergroot met een dakopbouw. De woningvergroting wordt gebruikt als woon- en eetkamer met open keuken. Deze optopping heeft twee terrassen. Aan de straatzijde is het terras vormgegeven als een loggia. In de loggia kan van de ochtendzon genoten worden. Het terras aan de tuinzijde is voorzien van een houten hekwerk en is beëindigd met plantenbakken. De begroeiing in deze plantenbakken zorgt voor de nodige beschutting.
ga naar projectIn het Zeeheldenkwartier wordt een bestaande uitsparing in de gevelwand dichtgezet met een eigentijds vormgegeven dubbele opbouw. Het ontwerp biedt ruimte voor drie studio’s.
ga naar projectOp deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze opbouw gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde.
ga naar projectDe gemeente Den Haag geeft op verschillende locaties aan welk type dakopbouw er geplaatst dient te worden. Voor de locatie aan de Rietzangerlaan te Den Haag dient er een schuine kap geplaatst te worden. De optopping biedt ruimte aan twee extra slaapkamer een badkamer, werkkamer en een balkon aan de achterzijde van de woning.
ga naar projectDeze opbouw is opgeleverd in mei 2013 en staat aan de Newtonstraat in het Valkenboskwartier in stadsdeel Segbroek. De opbouw herhaalt de klassieke detaillering van de oorspronkelijke woning.
ga naar projectEen dakterras kan niet alleen een fijne buitenruimte voor de woning zijn, maar kan tevens een interessante gelegenheid zijn om de zolderverdieping te vergroten d.m.v. een dakaanbouw. Dit voorstel voor een entree tot het dakterras bestaat uit een aluminium schuifpui met een wit houten zonwering. Er ontstaat op deze wijze een compleet nieuw daklandschap. De optopping is ontworpen in samenhang met het pand van de buren. Hierdoor ontstaat een eenheid tussen de rij bovenwoningen. Tevens kunnen de kosten gedeeld worden: er ontstaat schaalvoordeel.
ga naar projectMet een uitbreidend gezin ontstond de wens voor meer ruimte: een dakopbouw als oplossing. Tijdens het ontwerpproces zijn de architectuur en details vanhet bestaande pand goed bestudeerd. Hierdoor kon er een ontwerp gemaakt worden waar de duidelijk nieuwe toevoeging aan het geheel toch ook goed aansluit bij de architectuur van het bouwblok.
ga naar projectDeze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel.
ga naar projectMidden in de stad je woning vergroten én een zonnig dakterras toevoegen. Aan de Valkenboskade hebben wij geholpen deze wens te verwezenlijken. In de stad wonen betekent vaak dat er minder ruimte beschikbaar is, waardoor een tuin niet altijd een optie is. Een dakopbouw met dakterras is hier een waardevolle toevoeging.
ga naar projectHet is de taak van de gemeente om te zorgen voor voldoende zonlicht. Om dit te reguleren zijn bezonningsnormen opgesteld. Aan deze normen moet worden voldaan bij bouwprojecten, zoals een dakopbouw.
ga naar projectIn de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.
ga naar projectJe woont met veel plezier in een huis maar het is net niet groot genoeg om te voldoen aan al je woonwensen. Tegen dit probleem liepen onze opdrachtgevers ook aan. De twee-onder-een-kap woning bood niet meer genoeg ruimte. Een moderne dakopbouw zorgt ervoor dat noodgedwongen verhuizen niet nodig is.
ga naar projectTransformatie naar een stedelijk ecosysteem
Voor een bouwblok in de wijk Rustenburg-Oostbroek in Den Haag is op basis van ons tuinkamerconcept dit voorstel gemaakt voor de transformatie van het bestaande dak naar een groen dak. De tuinkamer opbouw maakt het groene dak zichtbaar en toegankelijk en daardoor draagt het groene dak niet alleen bij aan de biodiversiteit maar ook aan bewustwording van de natuur.
ga naar projectDit dakterras wordt bereikt vanaf een kleine tuinkamer, die in de bestaande architectuur van het pand is opgenomen middels twee doorgemetselde gevels aan de straatzijde van de dakopbouw. Door de bestaande achtergevel een klein stukje op te metselen is het dakterras in de architectuur van het bestaande pand geïntegreerd. De schoorsteen heeft een klein accent gekregen door een kleine opening tussen achtergevel en schoorsteen te laten ontstaan. Het dakterras wordt bereikt vanuit de tuinkamer en beslaat het grootste gedeelte van het platte dak.
ga naar projectNu eindelijk de extra ruimte! Deze woningen in Scheveningen werden te klein voor de wensen van de bewoners. De locatie dichtbij het strand en de buurt wilden ze niet verlaten voor een grotere woning. Wij hebben een ontwerp gemaakt om hun eigen karakteristieke Schipperswoningen van extra leefruimte te voorzien om hun woonwensen te vervullen.
ga naar projectVoor een woning aan de Stuyvesantstraat hebben wij een dakopbouw ontworpen. De opbouw biedt ruimte voor een leefruimte met een keuken. De brede schuifpui zorgt voor een naadloze verbinding tussen binnen en buiten en veel daglicht in de opbouw. De dakopbouw is ontworpen in traditionele stijl en past hierdoor naadloos bij de onderbouw.
ga naar projectDe portiek bovenwoningen aan het Blaricumseplein in de wijk Rustenburg zijn vergroot met dakopbouwen. Het uitgangspunt van deze dakopbouw is om de eigenschappen en karakteristieken van het plein zoveel mogelijk in tact te houden. Daarom zijn dezelfde materialen toegepast bij de dakopbouw. Zo wordt het metselwerk doorgetrokken en de beeldbepalende witte dakrand komt terug in de optopping.
ga naar projectDe portiekwoningen aan de Stuyvesantstraat in Bezuidenhout- Oost, zijn vergroot met een optopping. De dakopbouw is uitgevoerd in moderne materialen en heeft een steenachtige uitstraling. De nieuwe verdieping is voorzien van twee dakterrassen. Het terras aan de voorzijde van de portiekwoningen wordt overdekt met aluminium lamellen. De aluminium luifel volgt het ritme van de bestaande erkers. Zo ontstaat er een eenheid tussen het bestaande gebouw en de nieuwe optopping. Ter plaatse van de dakopbouw bevinden zich de nieuwe woonkamer en keuken. Vanwege de terrassen aan de voor- en achterzijde bereikt het daglicht de vertrekken van beide zijden. Hierdoor ontstaat er een prettige lichte woning.
ga naar projectIn het Haagse Valkenboskwartier wordt dit bouwblok afgemaakt met een nieuwe bouwlaag. Vlak na de oorlog werd het complete bouwblok verbouwd, waarbij de oorspronkelijke metselwerkpilasters afgeknot werden om het blok te voorzien van een eenvoudige, doorlopende dakrand. Na een intensief traject van ontwerpen en veel overleg met de Haagse welstandcommissie zal de oorspronkelijke dakrand met metselwerkpilasters in ere hersteld worden. De hoek van de straat wordt daardoor weer architectonisch aangezet.
ga naar projectDe rijwoning aan de Zonnebloemstraat is opgebouwd met een extra slaapverdieping met badkamer en dakterras. Door deze dakopbouw verandert de woning van een 4-kamer woning naar een 6-kamer woning. De nieuwe open trap is boven de bestaande trap gepositioneerd en boven de nieuwe trap bevindt zich een daklicht. Op deze wijze treedt het daglicht diep in de woning. De dakopbouw is ontworpen in contrast met de bestaande architectuur maar volgt wel het ritme van de bestaande gevel.
ga naar projectMet deze twee markante dakopbouwen in de Vruchtenbuurt hebben wij de hoek van dit bouwblok weer één mooi geheel gemaakt. Wij hebben tien jaar geleden de optopping van het naastgelegen pand aan de Mient namelijk ook ontworpen. Voor deze opbouwen mochten we dus voortborduren op de bestaande naastgelegen dakopbouw én de onderliggende architectuur, een buitenkans!
ga naar projectDoor de grote vraag naar opbouwen, hebben wij een uitbreidbaar dakopbouwpakket ontworpen. Het pakket is zo ontworpen dat uitbreiding in termijnen mogelijk wordt zodat het met uw gezinssituatie en wensen mee kan groeien. Het pakket bestaat uit zes onderdelen: de twee zijwanden, de vloer, het dak en de twee glazen puien.
Uitbreiden wordt mogelijk dankzij de flexibele glazen puien. Deze kunnen bij uitbreiding van de dakopbouw gemakkelijk gedemonteerd worden en een aantal meters verder op weer worden gemonteerd.
ga naar projectDe gemeentelijke structuurvisie, o.a. opgesteld door de heer Marnix Norder (wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie), maakt het mogelijk om in diverse wijken langs doorgaande wegen tot vijf lagen hoog te bouwen. In samenwerking met een vastgoedontwikkelaar hebben wij deze mogelijkheid uitgewerkt voor een bouwblok aan de Zuiderparklaan in de wijk Rustenburg Oostbroek in stadsdeel Escamp.
ga naar projectKunnen wij een groot dakterras maken of een combinatie van een dakopbouw en een dakterras? Dat was de vraag van de opdrachtgever van deze portiek bovenwoning aan de Fahrenheitstraat in Den Haag. Het bestemmingsplan bood beperkte ruimte voor een dakopbouw. Wij hebben deze uitdaging opgepakt en zie hier het resultaat.
ga naar projectIn het Benoordenhout aan de Breitnerlaan hebben wij een dakuitbouw gerealiseerd met dakterras en buitenzwembad. De originele zolderverdieping is toegankelijk gemaakt met een vaste trap en uitgebouwd met een dakuitbouw. Het dakterras is voorzien van een veranda met zonnescherm.
Door het witte scherm, de beige tegels en het blauwe zwembad heeft het terras een mediterraanse uitstraling. Echter wel met de Haagse skyline op de achtergrond.
ga naar projectOp loopafstand van het Scheveningse strand naar je werk gaan, wie wilt dat nou niet? Daarom werd het voor onze opdrachtgever eind 2017 tijd om serieus te gaan nadenken over het uitbreiden van zijn kantoor. Dit werd het startpunt van een uitgebreid proces van overleg over wensen en mogelijkheden tot het vergroten van dit honderd jaar oude pand. Een goede drie jaar later kan het resultaat in gebruik genomen worden.
ga naar projectVoor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.
ga naar projectAan de Acaciastraat in Den Haag is deze woning voorzien van een eigentijdse dakopbouw met een mix van karakteristiek zinkwerk, een groot beeldbepalend uitstekend raam en smalle verzonken kiepramen. Aan de achterzijde is een ruim dakterras ontworpen dat naadloos overgaat naar de binnenruimte. AMMA Studio is de ontwerper van het project en wij hebben de vergunning, aanbesteding en bouwbegeleiding verzorgd.
ga naar projectEen verouderde garage wordt getransformeerd naar een moderne woning met een unieke inpandige buitenruimte.
ga naar project