Je woont met veel plezier in een huis maar het is net niet groot genoeg om te voldoen aan al je woonwensen. Tegen dit probleem liepen onze opdrachtgevers ook aan. De twee-onder-een-kap woning bood niet meer genoeg ruimte. Een moderne dakopbouw zorgt ervoor dat noodgedwongen verhuizen niet nodig is. Deze dakopbouw is een mooi voorbeeld waarbij gekozen is voor verbouwen in plaats van verhuizen.
Project: | 18106 |
Jaar: | 2020 |
Locatie: | Den Haag |
Omschrijving: | Moderne dakopbouw met zink |
Werkzaamheden: | aanvraag omgevingsvergunning, bouwvoorbereiding, ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer) |
Bij het ontwerpen van de optopping hebben we rekening gehouden met de stijl van de woning en de architectuur van de buurt.
Het smalle straatprofiel aan de achterzijde van de woning vraagt om een ingetogen ontwerp met setback. Op deze manier sluit het ontwerp van de dakopbouw goed aan op de woning.
Met de extra ruimte worden extra slaapkamers en een badkamer gecreëerd.
De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.
ga naar projectAan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.
ga naar projectDeze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel.
ga naar projectDe dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw.
ga naar projectVoor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.
ga naar projectOp deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze opbouw gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde.
ga naar projectIn de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.
ga naar project