Het project betreft het realiseren van een dakterras met een klein entreegebouwtje, ook wel duivetil genoemd. Materiaal en kleurstelling van het dakterras en het kleine opbouwtje komen met elkaar overeen, waardoor een harmonisch geheel ontstaat. In het opbouwtje is ruimte voor opslag van tuinstoelen, plantenbakken, etc. Ook is er een wateraansluiting en buitenkraan.
Project: | 11076 |
Jaar: | 2011 |
Locatie: | Baffinstraat - Amsterdam |
Omschrijving: | Dakterras met entreegebouw |
Werkzaamheden: | aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp |
De dakopbouw op de Mient in Den Haag is uitgevoerd met een doorgemetselde gevel. De woonkamer is naar de dakopbouw verhuisd en de slaapkamers zijn op de tweede verdieping geplaatst. Voordeel hiervan is dat de slaapkamers in de zomer koel blijven en de woonkamer direct aan het dakterras ligt. Tevens is deze indeling wat kosten betreft interessant. We hebben ervoor gekozen om de houten balken van bouwmuur tot bouwmuur te laten overspannen. Hierdoor is de dakopbouw geheel flexibel in te delen. In dit geval hebben de bewoners ervoor gekozen om de dakopbouw een grote ruimte te laten.
ga naar projectIn de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.
ga naar projectEen extra verdieping, veel daglicht, zonnepanelen, een moderne uitstraling en een mooie ruimtelijke topverdieping. Dat waren de wensen van de opdrachtgever. Het welstandsbeleid in Leiden biedt de mogelijkheid om contrastrijke dakopbouwen te ontwerpen op traditionele architectuur. Voor ons een extra uitdaging om een passend ontwerp te maken op deze woning uit begin 1900.
ga naar projectDeze dakopbouw in Bezuidenhout is een mooi voorbeeld van hoe een extra woonlaag toegevoegd kan worden aan een straat. De dakopbouw is al de vierde opbouw in hetrijtje en identiek aan de dakopbouw van de buurpanden. Door de dakopbouwen zorgvuldig te detailleren en goed op elkaar aan te laten sluiten ontstaat er een nieuwe eenheid.
ga naar projectIn Leiden, net buiten de singel aan de Rijn- en Schiekade, stond deze woning er volledig verwaarloost bij. De oorspronkelijke woning uit 1880 was meerdere malen uitgebouwd met als eindresultaat een rommelig geheel. Samen met de opdrachtgever zagen wij kansen. De woning had een prachtige voorgevel en aan de achterzijde was er voldoende mogelijk om de woning te vergroten tot een hoogwaardige stadswoning. Na de totaalrenovatie is de oorspronkelijke woning vergroot naar ruim 200 vierkante meter en voorzien van een energielabel A.
ga naar projectNu eindelijk de extra ruimte! Deze woningen in Scheveningen werden te klein voor de wensen van de bewoners. De locatie dichtbij het strand en de buurt wilden ze niet verlaten voor een grotere woning. Wij hebben een ontwerp gemaakt om hun eigen karakteristieke Schipperswoningen van extra leefruimte te voorzien om hun woonwensen te vervullen.
ga naar projectOp deze woning aan de Da Costastraat in Leiden mocht een dakopbouw gemaakt worden waarbij de dakopbouw iets terug moest liggen ten opzichte van de voorgevel. In het bestemmingsplan was ruimte voor extra bouwhoogte aan de achterzijde. Met deze informatie en de wensen van de opdrachtgever hebben wij een moderne dakopbouw ontworpen met een entresol. Dit leverde een verrassende en speelse ruimte op. Midden in het dakvlak van de opbouw zit een sprong. Hierdoor komt er extra daglicht binnen en is er ruimte voor een entresol verdieping.
ga naar project