ga terug naar projectenoverzicht

Dakopbouw in Amsterdam verbindt binnen met buiten

Midden in Amsterdam biedt deze dakopbouw met twee dakterrassen een oase van rust. Grote ramen kenmerken deze moderne dakopbouw in Amsterdam en brengen extra daglicht in de woning. Onze opdrachtgever zocht naar een manier om de woning uit te breiden en binnen met buiten te verbinden. Met aan zowel de voorzijde als achterzijde een dakterras maakt deze dakopbouw dat mogelijk. De keuken en woonkamer zijn in de nieuwe verdieping gevestigd zodat optimaal genoten kan worden van de nieuwe buitenruimtes. 

Project: 18058
Jaar: 2020
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: Moderne dakopbouw met dakterras
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwvoorbereiding, definitief ontwerp, voorlopig ontwerp

"Door de gevels bijna geheel van glas te maken voelt de woning ruim en licht aan."

moderne-dakopbouw-dakterras-amsterdam-768x525-5

Om het klassieke pand niet aan te tasten is gekozen voor een ontwerp met een setback. Dit wil zeggen dat de dakopbouw terug ligt van de dakrand aan de voorzijde. In ons ontwerp hebben we daarnaast gekozen voor een spel tussen symmetrie en asymmetrie.

moderne-dakopbouw-dakterras-amsterdam-768x525-1 moderne-dakopbouw-dakterras-amsterdam-768x525-2

Tot slot is er gebruik gemaakt van zwart zink, hoogwaardige dunne aluminium kozijnen en zwart gebrand hout om te zorgen voor een moderne afwerking en eigentijds ontwerp.

moderne-dakopbouw-dakterras-amsterdam-768x525-4
moderne-dakopbouw-dakterras-amsterdam-1200x600-3
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Integrale hoekoplossing

Op deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze opbouw gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde.

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de dakopbouw is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
Dubbele dakopbouw Scheveningen
ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project