ga terug naar projectenoverzicht

Vlierboomstraat

Twee dakopbouwen winkelstraat

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

Project: 11066
Jaar: 2011
Locatie: Vlierboomstraat - Den Haag
Omschrijving: Twee dakopbouwen winkelstraat


"Karakteristieke rode baksteen herhaald"


De opbouwen hebben beiden een indeling van slaapkamers en zijn aan de achterzijde voorzien van een terras van circa 15m². De opbouwen zijn gebouwd door BHG. Voor meer informatie kunt met ons contact opnemen.


dakopbouwen-gevelaanzicht-bestaand dakopbouwen-gevelaanzicht-nieuw

Ontwerptekening van de twee dakopbouwen. Nieuwe situatie.

dakopbouwen-exterieur-ontwerptekeningen

Eindresultaat wanneer de hele straat een opbouw plaatst.

dakopbouwen-exterieur-ontwerptekeningen-gehele-bouwblok
dakopbouwen-exterieur-gevel-in-de-steigers
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Deze dakopbouw is opgebouwd met prefab onderdelen.

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
0936-bv-pre-web-website-1200x600-gr1-gb1480341947
Pergola en dakopbouw

Door de grote vraag naar opbouwen, hebben wij een uitbreidbaar dakopbouwpakket ontworpen. Het pakket is zo ontworpen dat uitbreiding in termijnen mogelijk wordt zodat het met uw gezinssituatie en wensen mee kan groeien. Het pakket bestaat uit zes onderdelen: de twee zijwanden, de vloer, het dak en de twee glazen puien. Uitbreiden wordt mogelijk dankzij de flexibele glazen puien. Deze kunnen bij uitbreiding van de dakopbouw gemakkelijk gedemonteerd worden en een aantal meters verder op weer worden gemonteerd. 

ga naar project
dakopbouw-exterieur-gevelaanzicht
Dakopbouw Newtonstraat

Deze opbouw is opgeleverd in mei 2013 en staat aan de Newtonstraat in het Valkenboskwartier in stadsdeel Segbroek. De opbouw herhaalt de klassieke detaillering van de oorspronkelijke woning. Dit is door de aannemer (Kolthoff loodgieters en aannemersbedrijf) bijzonder nauwkeurig en netjes gedaan. Een uitstekend voorbeeld van het herhalen van het bestaande. Heb jij ook interesse in een dakopbouw? Tijdens ons inloopspreekuur kunnen onze architecten met jou meedenken over de opties.

ga naar project
Flexibel in te delen dakopbouw

In deze dakopbouw is ervoor gekozen om de houten balken van bouwmuur tot bouwmuur te laten overspannen. Hierdoor is de dakopbouw geheel flexibel in te delen. 

ga naar project