ga terug naar projectenoverzicht

Markante optopping in de Vruchtenbuurt

Met deze twee markante dakopbouw in de Vruchtenbuurt hebben wij de hoek van dit bouwblok weer één mooi geheel gemaakt. Wij hebben 10 jaar geleden de optopping van het naastgelegen pand aan de Mient namelijk ook ontworpen. Voor deze opbouwen mochten we dus voortborduren op de bestaande naastgelegen dakopbouw én de onderliggende architectuur, een buitenkans!

Project: 19176
Jaar: 2020
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Dubbele dakopbouw op de bestaande naastgelegen dakopbouw

In de oude situatie heeft de hoekwoning een verhoogde voorgevel en dakrand ten opzichte van de panden ernaast. Deze hebben we in de optopping terug laten komen om er voor de zorgen dat de hoek van het bouwblok zijn verbijzondering behoudt.

Aan de buitenkant zijn de drie woningen op deze hoek in dezelfde architectonische stijl met elkaar verbonden, door middel van doorgemetselde gevels en kozijnen in de originele stijl. Aan de achterzijde hebben ze alle drie een groot dakterras gekregen waar de bewoners van de zon kunnen genieten. Van binnen zijn ze echter allemaal anders: in de hoekwoning hebben we de woonruimte in de optopping ontworpen, met een ruime slaapverdieping beneden. In de naastgelegen woningen hebben we de bestaande woonruimte op de tweede verdieping gehanteerd en zijn er juist ruime slaapvertrekken bijgekomen in de opbouw.

dubbele-dakopbouw-rode-baksteen-765x525-door-bomen-b

Dit project laat zien dat het voorzetten van de oorspronkelijk architectuur prachtig samen gaat met het realiseren van eigentijdse woonwensen.

19176-bv-tek-rvt-2020-08-14-section-tek-n-doorsnede-a-website-765x525

 

19176-bv-tek-rvt-2020-08-14-section-tek-n-doorsnede-b-website-765x525