ga terug naar projectenoverzicht

Buitenzwembad op het dak

Dakterras met zwembad en Haagse skyline

In het Benoordenhout aan de Breitnerlaan hebben wij een dakuitbouw gerealiseerd met dakterras en buitenzwembad. De originele zolderverdieping is toegankelijk gemaakt met een vaste trap en uitgebouwd met een dakuitbouw. Het dakterras is voorzien van een veranda met zonnescherm. Rondom het terras is een privacyscherm ontworpen bestaande uit een aluminium frame met daarin melkglas opgenomen. Door het witte scherm, de beige tegels en het blauwe zwembad heeft het terras een mediterraanse uitstraling. Echter wel met de Haagse skyline op de achtergrond.

Project: 13042
Jaar: 2013
Locatie: Breitnerlaan - Den Haag
Omschrijving: Buitenzwembad op het dak

"Zwemmen op het dakterras"


Om het zwembad op het dak te kunnen plaatsen was het nodig om tijdens de verbouwing constructieve aanpassingen aan het bestaande platte dak te maken. De matglazen omheining creëert een windluw terras met veel privacy terwijl het panorama van de Haagse skyline uit de Benoordenhout zichtbaar blijft.

9fcc35f0086d295f18d2caa324eec583257a03cd 5bb83d3e2869b72730ddcaceb4d50216b45ceb70

In de dakuitbouw zijn dezelfde tegels toegepast als op het buiten terras. Dit geldt ook voor de kleur van de binnen- en buitenwanden. De aluminium schuifpui is verzonken in het tegelwerk. Hierdoor loopt het tegelwerk in één lijn door. Door dit ontwerp vloeit de binnenruimte door naar de buitenruimte en ontstaat er één geheel. In de pergola is zowel de verlichting als zonwering geïntegreerd.

133a42d8ae57fd388fb77bb06c92221be04c6af7

In het ontwerp hebben wij de detaillering zo strak mogelijk gehouden. Zo is het zonnescherm geïntegreerd in de luifel van de veranda. Het tegelwerk is zowel toegepast op het terras als op de verhoging waarin het zwembad is opgenomen. Dezelfde tegels zijn toegepast als muurafdekkers van de balustraden. Hierdoor ontstaat eenheid en rust. In de opbouw is een op maat gemaakte kastenwandgemaakt. De kastenwand bestaat uit greep loze verticale panelen die met druksnappers te openen zijn. 

573c463eb01891220c729b67a78e7bbc13b2d9e3
13042-bv-pre-web-2016-10-17-1-gr31484218463
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot
ga naar project
Tuin op het zuiden aan de Zuiderparklaan

Kenmerkend voor de portiekwoningen aan de Zuiderparklaan is het sterke ritme van erkers en portieken. De bovenkant van het bouwblok wordt op krachtige wijze geaccentueerd door de witte daklijst. Deze krachtige kenmerken zijn intact gelaten en zelfs door ons versterkt door een ingetogen herhaling van het bestaande gevelritme in onze dakopbouwen. De herhaling bestaat uit een lamellenstructuur per woning. De opbouw staat in zijn geheel terug ten opzicht van de bestaande voorgevel. Zodoende ontstaat er een rustige toevoeging op het bestaande bouwblok.

ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg

Op de Jan Vrijmanstraat in Amsterdam bouwden wij vier dakopbouwen naast elkaar. Het initiatief werd door één van de buren genomen, waarna de drie anderen mee deden. Dit project werd zodoende een collectief particulier opdrachtgeverschap. Wij hebben diverse ontwerpstudies gemaakt waarbij we onderzochten of we enerzijds in het bestaande groen geschilderde multiplex moesten bouwen of anderzijds juist het metselwerk moesten doorzetten in de nieuwe bouwlaag. Wij vonden het rustiger voor het gehele bouwblok om het metselwerk slechts toe te passen op de onderste drie bouwlagen en de extra verdieping neutraler te ontwerpen. 

ga naar project
Vlierboomstraat

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Moderne Dakopbouw copernicuslaan
ga naar project
Dakopbouw in western red cedar
ga naar project
Tweelaagse dakopbouwen

De gemeentelijke structuurvisie, o.a. opgesteld door de heer Marnix Norder (wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie), maakt het mogelijk om in diverse wijken langs doorgaande wegen tot vijf lagen hoog te bouwen. In samenwerking met een vastgoedontwikkelaar hebben wij deze mogelijkheid uitgewerkt voor een bouwblok aan de Zuiderparklaan in de wijk Rustenburg Oostbroek in stadsdeel Escamp.

ga naar project
Zes dakopbouwen Hattemlaan

Wij hebben het gehele blok aan de Hattemlaan gerenoveerd. Zowel op de begane grond als de eerste verdieping zijn de woningen volledig vernieuwd. Behalve dat de bovenwoningen vernieuwd zijn, is er een dakopbouw toegevoegd. Ook is de achtergevel van de woningen voorzien van nieuwe balkons. De tussenwoningen zijn voorzien van een optopping bestaande uit een kap met dakkapellen en een setback gevel met dakterrassen. Hier zijn slaapvertrekken gesitueerd. Ter plaatse van de hoekwoningen zijn de optoppingen doorgemetseld. Op de hoeken is het woonprogramma omgekeerd ten opzichte van de tussenwoningen. De slaapvertrekken zijn op de tweede verdieping geplaatst en de woonruimte op de derde verdieping.

ga naar project
Zinken dakopbouw
ga naar project