ga terug naar projectenoverzicht

Buitenzwembad op het dak

Dakterras met zwembad en Haagse skyline

In het Benoordenhout aan de Breitnerlaan hebben wij een dakuitbouw gerealiseerd met dakterras en buitenzwembad. De originele zolderverdieping is toegankelijk gemaakt met een vaste trap en uitgebouwd met een dakuitbouw. Het dakterras is voorzien van een veranda met zonnescherm. Rondom het terras is een privacyscherm ontworpen bestaande uit een aluminium frame met daarin melkglas opgenomen. Door het witte scherm, de beige tegels en het blauwe zwembad heeft het terras een mediterraanse uitstraling. Echter wel met de Haagse skyline op de achtergrond.

Project: 13042
Jaar: 2013
Locatie: Breitnerlaan - Den Haag
Omschrijving: Buitenzwembad op het dak

"Zwemmen op het dakterras"


Om het zwembad op het dak te kunnen plaatsen was het nodig om tijdens de verbouwing constructieve aanpassingen aan het bestaande platte dak te maken. De matglazen omheining creëert een windluw terras met veel privacy terwijl het panorama van de Haagse skyline uit de Benoordenhout zichtbaar blijft.

9fcc35f0086d295f18d2caa324eec583257a03cd 5bb83d3e2869b72730ddcaceb4d50216b45ceb70

In de dakuitbouw zijn dezelfde tegels toegepast als op het buiten terras. Dit geldt ook voor de kleur van de binnen- en buitenwanden. De aluminium schuifpui is verzonken in het tegelwerk. Hierdoor loopt het tegelwerk in één lijn door. Door dit ontwerp vloeit de binnenruimte door naar de buitenruimte en ontstaat er één geheel. In de pergola is zowel de verlichting als zonwering geïntegreerd.

133a42d8ae57fd388fb77bb06c92221be04c6af7

In het ontwerp hebben wij de detaillering zo strak mogelijk gehouden. Zo is het zonnescherm geïntegreerd in de luifel van de veranda. Het tegelwerk is zowel toegepast op het terras als op de verhoging waarin het zwembad is opgenomen. Dezelfde tegels zijn toegepast als muurafdekkers van de balustraden. Hierdoor ontstaat eenheid en rust. In de opbouw is een op maat gemaakte kastenwandgemaakt. De kastenwand bestaat uit greep loze verticale panelen die met druksnappers te openen zijn. 

573c463eb01891220c729b67a78e7bbc13b2d9e3
13042-bv-pre-web-2016-10-17-1-gr31484218463
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Geknikte dakkapel
ga naar project
Portiekwoning met dakopbouw en groot dakterras
ga naar project
Geïntergreerde moderne dakopbouw

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.

ga naar project
Zinken dakopbouw
ga naar project
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Dakopbouw met zinken details

Vanuit deze dakopbouw kan aan de voor- en achterzijde worden uitgekeken over het Haagse daklandschap. In het ontwerp wilden wij de daklijn respecteren en kozen daarom om een dakopbouw met een schuine zinken kap te ontwerpen.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden
ga naar project