ga terug naar projectenoverzicht

Buitenzwembad op het dak

Dakterras met zwembad en Haagse skyline

In het Benoordenhout aan de Breitnerlaan hebben wij een dakuitbouw gerealiseerd met dakterras en buitenzwembad. De originele zolderverdieping is toegankelijk gemaakt met een vaste trap en uitgebouwd met een dakuitbouw. Het dakterras is voorzien van een veranda met zonnescherm. Rondom het terras is een privacyscherm ontworpen bestaande uit een aluminium frame met daarin melkglas opgenomen. Door het witte scherm, de beige tegels en het blauwe zwembad heeft het terras een mediterraanse uitstraling. Echter wel met de Haagse skyline op de achtergrond.

Project: 13042
Jaar: 2013
Locatie: Breitnerlaan - Den Haag
Omschrijving: Buitenzwembad op het dak

"Zwemmen op het dakterras"


Om het zwembad op het dak te kunnen plaatsen was het nodig om tijdens de verbouwing constructieve aanpassingen aan het bestaande platte dak te maken. De matglazen omheining creëert een windluw terras met veel privacy terwijl het panorama van de Haagse skyline uit de Benoordenhout zichtbaar blijft.

9fcc35f0086d295f18d2caa324eec583257a03cd 5bb83d3e2869b72730ddcaceb4d50216b45ceb70

In de dakuitbouw zijn dezelfde tegels toegepast als op het buiten terras. Dit geldt ook voor de kleur van de binnen- en buitenwanden. De aluminium schuifpui is verzonken in het tegelwerk. Hierdoor loopt het tegelwerk in één lijn door. Door dit ontwerp vloeit de binnenruimte door naar de buitenruimte en ontstaat er één geheel. In de pergola is zowel de verlichting als zonwering geïntegreerd.

133a42d8ae57fd388fb77bb06c92221be04c6af7

In het ontwerp hebben wij de detaillering zo strak mogelijk gehouden. Zo is het zonnescherm geïntegreerd in de luifel van de veranda. Het tegelwerk is zowel toegepast op het terras als op de verhoging waarin het zwembad is opgenomen. Dezelfde tegels zijn toegepast als muurafdekkers van de balustraden. Hierdoor ontstaat eenheid en rust. In de opbouw is een op maat gemaakte kastenwandgemaakt. De kastenwand bestaat uit greep loze verticale panelen die met druksnappers te openen zijn. 

573c463eb01891220c729b67a78e7bbc13b2d9e3
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Integrale hoekoplossing

Op deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze opbouw gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde.

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project