Architectenkosten

De kosten van onze werkzaamheden zijn afhankelijk van de hoeveelheid tijd die het kost om de werkzaamheden uit te voeren. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat het maken van tekeningen voor een dakterras minder tijd kost dan voor moderne dakopbouw.

Omdat wij erg veel ervaring hebben met alle typen dakopbouwen, kunnen wij vooraf aangeven hoeveel tijd wij verwachten met de werkzaamheden bezig te zijn en wat voor jou dus de kosten worden.

Vooroverleg gemeente

De gemeente Den Haag geeft je de mogelijkheid om middels een beginselaanvraag (een soort vooroverleg) na te gaan of je een dakopbouw op jouw woning mag bouwen. 

Hiervoor is het onder andere van belang dat er aangetoond wordt dat je buren geen extreme schaduwvorming krijgen door de nieuwe verdieping. De tekeningen voor een beginselaanvraag zijn eenvoudiger dan de tekeningen voor een officiële omgevingsvergunning. Je investering is daarmee ook kleiner.

Kosten bouwtekeningen

Bouwtekeningen zijn er in verschillende soorten en maten. Hierbij is het van belang om te weten waar je de bouwtekening voor nodig heeft. Wanneer de tekening bestemd is voor de gemeente, dan gelden er andere eisen aan de tekening dan wanneer ze bestemd is voor de aannemer. Voor een prijsopgave kan je vrijblijvend contact opnemen of langskomen op het inloopspreekuur.

Tekening voor financieringsaanvraag

Voor de bank is het niet altijd duidelijk wat je precies wilt gaan doen. Kom met een goed plan. Neem foto’s mee van in de buurt gerealiseerde opbouwen. Zoek uit wat er bij de gemeente mogelijk is en denk na over hoeveel vierkante meter je erbij wilt bouwen.
Je huis vertegenwoordigt een bepaalde waarde en heeft een bepaald aantal vierkante meters. Door de waarde te delen door het huidige aantal vierkante meters kom je op een vierkante meterprijs. Grofweg kan je stellen dat de waarde van de woning stijgt met het aantal vierkante meter opbouw keer de huidige vierkante meterprijs.

Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden
ga naar project
Geïntergreerde moderne dakopbouw

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.

ga naar project
Portiekwoning met dakopbouw en groot dakterras
ga naar project
Zinken dakopbouw
ga naar project
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
Geknikte dakkapel
ga naar project
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project