Architectenkosten

De kosten van onze werkzaamheden zijn afhankelijk van de hoeveelheid tijd die het kost om de werkzaamheden uit te voeren. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat het maken van tekeningen voor een dakterras minder tijd kost dan voor moderne dakopbouw.

Omdat wij erg veel ervaring hebben met alle typen dakopbouwen, kunnen wij vooraf aangeven hoeveel tijd wij verwachten met de werkzaamheden bezig te zijn en wat voor jou dus de kosten worden.

Vooroverleg gemeente

De gemeente Den Haag geeft je de mogelijkheid om middels een beginselaanvraag (een soort vooroverleg) na te gaan of je een dakopbouw op jouw woning mag bouwen. 

Hiervoor is het onder andere van belang dat er aangetoond wordt dat je buren geen extreme schaduwvorming krijgen door de nieuwe verdieping. De tekeningen voor een beginselaanvraag zijn eenvoudiger dan de tekeningen voor een officiële omgevingsvergunning. Je investering is daarmee ook kleiner.

Kosten bouwtekeningen

Bouwtekeningen zijn er in verschillende soorten en maten. Hierbij is het van belang om te weten waar je de bouwtekening voor nodig heeft. Wanneer de tekening bestemd is voor de gemeente, dan gelden er andere eisen aan de tekening dan wanneer ze bestemd is voor de aannemer. Voor een prijsopgave kan je vrijblijvend contact opnemen of langskomen op het inloopspreekuur.

Tekening voor financieringsaanvraag

Voor de bank is het niet altijd duidelijk wat je precies wilt gaan doen. Kom met een goed plan. Neem foto’s mee van in de buurt gerealiseerde opbouwen. Zoek uit wat er bij de gemeente mogelijk is en denk na over hoeveel vierkante meter je erbij wilt bouwen.
Je huis vertegenwoordigt een bepaalde waarde en heeft een bepaald aantal vierkante meters. Door de waarde te delen door het huidige aantal vierkante meters kom je op een vierkante meterprijs. Grofweg kan je stellen dat de waarde van de woning stijgt met het aantal vierkante meter opbouw keer de huidige vierkante meterprijs.

nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de dakopbouw is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Integrale hoekoplossing

Op deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze opbouw gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde.

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project