ga terug naar projectenoverzicht

Portiekwoning met dakopbouw en groot dakterras

Kunnen wij een groot dakterras maken of een combinatie van een dakopbouw en een dakterras? Dat was de vraag van de opdrachtgever van deze portiek bovenwoning aan de Fahrenheitstraat in Den Haag. Het bestemmingsplan bood beperkte ruimte voor een dakopbouw. De dakopbouw moest terug liggend ten opzichte van de straatgevels worden ontworpen. Het resultaat is een mooi voorbeeld van een dakopbouw met veel glas en een groot dakterras.

.


Project: 17298
Jaar: 2017
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Moderne dakopbouw met dakterras

"Een strakke moderne dakopbouw met veel glas en een mooi terras."

moderne-dakopbouw-architect-768x525-4 moderne-dakopbouw-architect-768x525-5 moderne-dakopbouw-architect-768x525-6

In de avonduren zorgen de zorgvuldig gekozen lichtpunten voor een mooi spel van schaduw en licht. De bestaande schoorstenen zijn in samenhang met de dakopbouw ontworpen

moderne-dakopbouw-architect-768x525-2

Het terras is in een L-vorm om de dakopbouw heen geplaatst. Langs deze zijden zijn de gevels volledig in glas uitgevoerd. Hierdoor vloeit de binnenzijde van de dakopbouw mooi door naar de buitenzijde en vormt het een geheel.

moderne-dakopbouw-architect-768x525-3
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
Dakopbouw met zinken details

Vanuit deze dakopbouw kan aan de voor- en achterzijde worden uitgekeken over het Haagse daklandschap. In het ontwerp wilden wij de daklijn respecteren en kozen daarom om een dakopbouw met een schuine zinken kap te ontwerpen.

ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Geknikte dakkapel
ga naar project
Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Geïntergreerde moderne dakopbouw

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.

ga naar project
Zinken dakopbouw
ga naar project