ga terug naar projectenoverzicht

Onzichtbaar vanaf de straat

Zonnige veranda

De dakopbouw in Bezuidenhout aan de Cornelis van der Lijnstraat is in moderne materialen uitgevoerd. Het dakterras van dit ontwerp bevindt zich aan de voorgevel. Doordat de straat zeer smal is, is de dakopbouw vanuit de straat niet zichtbaar. De bestaande verdieping is volledig intact gelaten. Er is alleen een trap geplaatst in de kleine kamer aan de achterzijde. De dakopbouw is bestemd als werk- en logeerkamer. Het terras is georiënteerd op het zuiden en geeft een grote impuls aan de woonbeleving. Aan het terras is een berging ontworpen voor de opslag van tuinmeubilair.

Project: 1035
Jaar: 2010
Locatie: Cornelis van der Lijnstraat - Den Haag
Omschrijving: Onzichtbaar vanaf de straat
Zinken dakopbouw
ga naar project
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
Geïntergreerde moderne dakopbouw

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Portiekwoning met dakopbouw en groot dakterras
ga naar project
Geknikte dakkapel
ga naar project
Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden
ga naar project
Dakopbouw met zinken details

Vanuit deze dakopbouw kan aan de voor- en achterzijde worden uitgekeken over het Haagse daklandschap. In het ontwerp wilden wij de daklijn respecteren en kozen daarom om een dakopbouw met een schuine zinken kap te ontwerpen.

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project