ga terug naar projectenoverzicht

Geïntergreerde moderne dakopbouw

Hoekoplossing combineert twee stijlen

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven. Het moderne gedeelte bestaat uit een leefruimte die toegang tot de daktuin biedt. Door een open karakter, met rondom glas, wordt optimaal gebruik gemaakt van het panorama op de hoek. De strakke en rustige uitstraling van het gefelste zink past goed bij het doorgemetselde traditionele deel van de opbouw. Deze is een stuk geslotener en huist een extra slaapkamer en badkamer.

Project: 14012
Jaar: 2014
Locatie: Usselincxstraat - Den Haag
Omschrijving: Geïntergreerde moderne dakopbouw
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Dakopbouw met zinken details

Vanuit deze dakopbouw kan aan de voor- en achterzijde worden uitgekeken over het Haagse daklandschap. In het ontwerp wilden wij de daklijn respecteren en kozen daarom om een dakopbouw met een schuine zinken kap te ontwerpen.

ga naar project
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
Geknikte dakkapel
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
Portiekwoning met dakopbouw en groot dakterras
ga naar project
Zinken dakopbouw
ga naar project
Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden
ga naar project