ga terug naar projectenoverzicht

Dakopbouw met zinken details

De verspringende panden,die onder een hoekverdraaiing ten opzichte van de straat liggen, hebben een klassieke Haagse architectuur. Wij wilden in dit ontwerp de daklijn respecterenen kozen daarom om een dakopbouw met een schuine zinken kap te ontwerpen. Vanuit de dakopbouw kan aan de voor- en achterzijde worden uitgekeken over het Haagse daklandschap.

De detaillering van dezinken dakbedekking is afwijkend ter plaatse van de loggia in de straatzijde.Door de zinken rand wordt de loggia als het ware omkadert en wordt een statigaanzicht gecreëerd. Het pand wordt geheel verbouwd naar drie woningen en een winkel.

Project: 17200
Jaar: 2018
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Zinken dakopbouw
Zinken dakopbouw
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Geïntergreerde moderne dakopbouw

Voor de hoek van een bouwblok aan de Usselincxstraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een opbouw met dakterras. Gezocht is naar een manier waarop een moderne opbouw een integraal onderdeel kon worden van het bakstenen bouwblok. Er is gekozen voor een ontwerp waarin een modern deel wordt gecombineerd met een traditionele opbouw zodat nieuw en oud worden verweven.

ga naar project
Dakuitbouw jaren 30 woning in Leiden
ga naar project
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Dakopbouw als sculptuur

Aan de Rabarberstraat in Den Haag hebben wij op een uitsparing in een woonblok een in het oog springende dakopbouw ontworpen. Door deze uitbreiding kan van het oude winkelpand in de plint een volwaardige woning worden gemaakt.

De uitzondering in het gevelbeeld bij de knik in de straat biedt plek voor een bijzondere opbouw. Samen met de opdrachtgevers is gekozen voor een sculpturale opbouw met een houten gevelbekleding.

ga naar project
Portiekwoning met dakopbouw en groot dakterras
ga naar project
Geknikte dakkapel
ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project