ga terug naar projectenoverzicht

Dakopbouw in western red cedar Leiden

Da Costastraat in Leiden

Aan de Da Costastraat in Leiden hebben wij een interessante dakopbouw ontworpen. Het bestemmingsplan laat hier een bijzondere bouwhoogte toe. Dit is in de dakopbouw vertaald in een sprong in het dakvlak. Deze sprong creëert een dubbelhoge ruimte aan de achterzijde van de optopping. In deze ruimte is een entresol geplaatst ten behoeve van een slaapverdieping. Aan de voorzijde is de dakopbouw zo laag mogelijk gehouden en ligt de voorgevel iets terug ten opzichte van de originele voorgevel. Op deze wijze vormt de opbouw een rustige toevoeging op de bestaande woning.

Project: 13085
Jaar: 2013
Locatie: Da Costastraat - Leiden
Omschrijving: Dakopbouw in western red cedar

De casco constructie van de dakopbouw is uitgevoerd in houtskeletbouw. Deze houtskeletbouw constructie is afgewerkt met verduurzaamd Western Red Cedar rhombus delen. De gevelopeningen aan de voorzijde zijn uitgevoerd in donkergrijze aluminium kozijnen. Het schuine dak aan de achterzijde en de dakranden zijn uitgevoerd in blank zink.

13085-bv-pre-web-2016-10-13-768x525-gr2-b1482486149 13085-bv-pre-web-2016-10-13-768x525-gr2-c1482486149

Voorgevel zonder dakopbouw. 

De woning betreft de laatste woning in een rij met platte daken. Om deze reden is er aan de voorzijde een hoekaccent gemaakt. 

13085-bv-pre-web-2016-10-13-768x1200-kl1new1482486281

Voorgevel met dakopbouw.

Het donkergrijze aluminium is aan deze zijde de hoek omgezet. 

13085-bv-pre-web-2016-10-13-768x1200-kl2new1482486281
Extra woonverdieping in Leiden
ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Dakopbouw brengt licht

De dakopbouw in de Ripperdastraat is een uitbreiding van de bestaande woning op de eerste en tweede verdieping. In de dakopbouw bevinden zich slaapkamers en een badruimte. Er is gekozen voor een combinatie tussen een moderne glazen achtergevel in combinatie met een traditioneel doorlopend dakvlak. Het traditionele schuine dak van de dakopbouw zorgt voor een versmelting van de dakopbouw met zijn omgeving, terwijl de glazen pui een fantastische lichttoetreding mogelijk maakt in de dakopbouw.

ga naar project
Dakopbouw geeft uitzicht en extra slaapkamers
ga naar project
Integrale hoekoplossing

Op deze karakteristieke hoek op de kruising tussen de Vlierboomstraat en de Abrikozenstraat in de Vruchtenbuurt hebben wij deze opbouw gerealiseerd. De wens van de opdrachtgever was een kleine opbouw met een terras aan de voorzijde.

ga naar project
Vier dakopbouwen IJburg
ga naar project
nieuw-gevelaanzicht-splitlevel-dakopbouw
Lunterenstraat

In de wijk Oostbroek, hebben wij op de hoek van de Lunterenstraat en de Wolfhezestraat een hoekwoning uitgebreid met een dakopbouw. De gevel van de optopping is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit woonblok een krachtige uitstraling. De originele hoekwoning heeft twee verschillende dakhoogtes. Deze hoogteverschillen zijn vertaald in de nieuwe dakopbouw. De keuken aan de straatgevel bevindt zich op een hoger niveau dan de woonkamer aan het dakterras.

ga naar project
Dakopbouw met karakteristieke rode baksteen

Deze twee opbouwen liggen in de Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt. De opbouwen hebben een doorgemetselde gevel waarbij de karakteristieke rode baksteen van de bestaande gevel is herhaald. Tussen het bestaande metselwerk en het nieuwe metselwerk is een rollaag aangebracht van verticale bakstenen die een klein beetje uitsteken ten opzichte van de gevel. De nieuwe gevel sluit hierdoor netjes aan op de bestaande gevel. 

ga naar project
Moderne dakopbouw geeft verhoogd woongenot

Aan de Amstelveenseweg in Amsterdam bevindt zich een appartementencomplex, waarvan de bovenste bewoners een uitbreiding van hun woning wensten. Door het plaatsen van een dakopbouw wordt het opppervlak van de woning bijna verdubbelt. Hierdoor konden de bewoners blijven wonen op de plek waar ze zo graag wonen, maar met een ruime extra verdieping inclusief een dakterras.

ga naar project
Doorgemetselde dakopbouw

De dakopbouw aan de Rozenstraat in Den Haag kenmerkt zich door een doorgemetselde gevel, waarbij zorgvuldig is gezocht naar een baksteen, die het bestaande metselwerk op een goede wijze continueert. Op de erker is bij deze verbouwing een balkon doorgemetseld. Dit balkon verbindt de dakopbouw als het ware met de onderbouw. 

ga naar project